Вести КГ – за уређење водотокова 12 милиона

За пројекат уређења водотокова другог реда Ждраљичке, Бресничке и Козујевачке реке и Дивостинског потока, град Крагујевац је ове

За пројекат уређења водотокова другог реда Ждраљичке, Бресничке и Козујевачке реке и Дивостинског потока, град Крагујевац је ове године из буџета издвојио 12 милиона динара.

Тим поводом Небојша Здравковић, заменик градоначелника Крагујевца, Милош Анђелковић, члан Градског већа за локалну самоуправу и Драгош Радовановић, начелник Одељења за ванредне ситуације, обишли су данас радове на месту улива Речанског потока у Ждраљичку реку, у селу Баљковац, где је у току реконструкција.

– Регулацијом Речанског потока решава се деценијски проблем који су мештани овог засеока у Баљковцу имали. Приликом сваке веће воде дешавале су се огромне штете која су домаћинства имала,. Последњом поплавом је дошло до оштећења инфраструктуре, а по речима стручних служби, хидроинжењера, оваквом регулацијом овог потока могућност плављења овог засеока је сведена на минимум – каже Ненад Николић, одборник Скупштине града

Према речима Небојше Здравковића, заменика градоначелника, уређењем овог места улива у Ждраљичку реку где је у време обилнијих падавина било великих проблема, пројекат уређења водотокова другог реда за ову годину биће завршен. Са програмом чишћења и уређења водотокова  наставиће се и следеће године, а планирана су средства у истом износу.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је три бебе – две девојчице и један дечак.Данас нас у Крагујевцу очекује облачно време са могућим падавинама.

Минимална дневна температура 0°Ц, максимална дневна температура од 6°Ц.

Дуваће северни ветар брзином од 1 м/с.

Влажност ваздуха 93%, док ће УВ индекс бити 0.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.