Волонтерска пракса на пројекту „Summer Vitamins“ у Румунији

Global Citizen је интернационални програм волонтирања намењен младим људима који желе да раде на личном усавршавању, откривању нових и

Global Citizen је интернационални програм волонтирања намењен младим људима који желе да раде на личном усавршавању, откривању нових и ширењу своје културе. Global Citizen чини мрежа пројеката широм света на теме попут мултикултуралности, толеранције, едукације младих и ширења свести о глобалним проблемима попут људских права, едукације и лидерства. Кроз тимски рад, у интернационалном окружењу, стичете искуство у невладиним огранизацијама, школама, на Универзитетима и у летњим камповима.

У склопу програма издвајамо праксу из области Едуцатионна пројекту „Summer Vitamins“ у Румунији. Summer Vitamins је пројекат који има за циљ да пружи едукације о личном развоју и подизање свести о различитим културама ученицима средњих школа. С обзиром да образовање и формирање личности код младих почиње у раном добу, АИЕСЕЦ на овај начин утиче на проблем формалног образовног система тако што нуди могућност студентима из иностранства да едукују децу о битном темама везаним за њихово одрастање.

Реализација пројекта и трајање праксе: 13. јун – 3. август
Услови пријаве за праксу:
• Статус студента
• Б2 ниво знања енглеског језика
Област Education у оквиру програма чини мрежа пројеката усмерена на основно образовање непривилегованих друштвених група и неформалну едукацију младих кроз учење језика, ИТ вештина и економије. Волонтирањем на активностима организација, презентацијом и учешћем на различитим радионицама имаћете прилику да мењате животе других људи али и сами унапређујете лидерске вештине и развијате се у глобалном окружењу.
Осим области Education, имате прилику да учествујете у реализацији пројеката из области Culture и  Social Entrepreneurship. Уколико желите да се више информишете о даљем процесу учешћа на овом програму пракси посетите званични веб сајт  AIESEC организације gc.aiesec.org.rs где можете прочитати бројна искуства младих људи који су се већ опробали у Global Citizen праксама, или се пријавите директно на следећем линку и бићете контактирани у року од 48х.
 AIESEC  је глобална мрежа студената која развија лидерски потенцијал младих и позитивно утиче на друштво. Присуством у преко 120 земаља света,  AIESEC представља највећу организацију вођену од стране студената. Својим програмима интернационалних пракси и организацијом едукативних и друштвено-одговорних пројеката,  AIESEC пружа младима јединствену могућност за лични и професионални развој.
Дијана Трунић – Vice President Marketing & PR
AIESEC Serbia Kragujevac
Тел: +381 (0) 62 363 203
E-mail: dijana.trunic@aiesec.net

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.