Жарко Лаушевић са екипом филма „Смрдљива бајка“ у биоскопу Cineplexx Крагујевац Плаза

Специјална пројекција филма Мирослава Момчиловића у биоскопу Cineplexx

Жарко Лаушевић после 20 година на великом биоскопском платну! Специјална пројекција домаћег филма „Смрдљива бајка“, одржаће се ове суботе, 28. новембра у 20:40 часова у биоскопу Цинеплекк Крагујевац Плаза. Тим поводом, посетиоце биоскопа ће поздравити део ауторске и глумачке екипе филма, које ће предводити главни глумац Жарко Лаушевић и редитељ Мирослав Момчиловић.

И у слици иу звуку овај филм садржи јединство супротности. Смрад и бајку. Романтику у шахту. Држање за руку на депонији смећа. Кадар сцене са камером без статива у апокалиптичном амбијенту. Ноћне сцене на клупи слично као филму ‘Светлости велеграда’ Чарлија Чаплина. Сцене на депонији инспирисане филмом ‘Додескаден’ Акира Куросаве. Доминантна боја у фотографији биће боје рђе. Јер рђа и јесте свуда око њих. Мома је скитница који живи у напуштеној фабрици и пати од депресије. Ема је скитница која живи у шахту и лечила се од алкохолизма. Ема је некада давно изгубила бебу и то је преокренуло њен живот. Мома се заљубљује у Ему. Они почињу да живе заједно у потпуној немаштини. Једно другом улепшавају дане. Венчавају се. Венчава их Краљ клошара који живи на депонији. Мома и Ема одлазе на медени месец и том приликом наилазе на остављену бебу поред контејнера. Настављају породични живот у троје.

 

Карте за специјалну пројекцију су већ у продаји на благајнама биоскопа Cineplexx Крагујевац Плаза, док више информација можете наћи на www.cineplexx.rs.

Оставите коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.