Знаменитости Крагујевца на мобилном телефону

Нова апликација "Крагујевац прича" Телекома Србија

Компанија Телеком Србија, у сарадњи са Градском туристичком организацијом Крагујевца, представила је мобилну апликацију „Крагујевац прича“ – практичан водич за све оне који желе да сазнају више о знаменитостима овог града. Апликација, израђена у оквиру пројекта „Град прича“, на једноставан и забаван начин пружа основне информације о грађевинама и споменицима, њиховим градитељима, као и најзанимљивијим догађајима који се за њих везују.

„Апликација ‘Крагујевац прича’ представља одличан пример сарадње са локалним партнером у стварању нове вредности за све посетиоце овог града. Употребом дигиталних медија и нових технологија, Телеком Србија настоји да да свој допринос развоју локалних заједница кроз побољшање квалитета њихове понуде, овај пут у области туризма. Крагујевац је четврти град који је уврштен на мапу пројекта ‘Град прича’, а претходне три апликације преузете су више од 50.000 пута што свакако говори о томе да су посетиоци препознали њихову вредност „, изјавила је директорка Сектора за ПР Телекома Србија, Марија Бошковић.

 

Бесплатна апликација са 40 најзначајнијих локација у Крагујевцу и околини, садржи текстове и фотографије, као и аудио записе који корисницима омогућавају да посматрају одређени објекат док у исто време слушају о његовом историјату и карактеристикама.

Увођење нових, информационих технологија у наше пословање је један од приоритета у раду Туристичке организације Крагујевца. Настојећи да пратимо савремене трендове на туристичком тржишту, у сарадњи са компанијом Телеком Србија представљамо апликацију ‘Крагујевац прича’ захваљујући којој ће посетиоци Крагујевца, којих има све више, упознати историју некадашње Милошеве престонице у којој су основане најзначајније институције модерне српске државе. Користећи паметни телефон, туристи ће моћи да чују и виде како куца ‘Срце Србије’ упознајући културу и традицију живљења на овим просторима „, изјавила је директорка Градске туристичке организације Крагујевца, Снежана Милисављевић.

 

Пројектом „Град прича“ Телеком Србија афирмише примену савремених модела комуникације у представљању туристичке понуде градова. На исти начин претходно су представљене најзначајније културно-историјске знаменитости у Београду, Новом Саду и Нишу.

Јединственост апликације „Крагујевац прича“ огледа се у функцији „проширене стварности“ која омогућава брзо и једноставно проналажење локација. Апликација је доступна на Google Play-у и App Store-у на српском и енглеском језику. Уколико се преузме у целости, за коришћење апликације није неопходно да мобилни уређај буде повезан са интернетом, тако да посетиоци из иностранства неће имати додатне трошкове роминга за пренос података.

 

Подсећамо да је Телеком Србија у претходном периоду обезбедио бесплатан интернет на више локација у граду и то на Тргу код Крста, у Великом Парку и Тржном центру Плаза тако да ће посетиоцима Крагујевца бити додатно олакшано преузимање апликације.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.