Како је пропао КК Раднички?

Изворни Кошаркашки клуб "Раднички" настао је педесетих година прошлог века

Изворни Кошаркашки клуб „Раднички“ настао педесетих година прошлог века је до 2014. године, када је практично нестао, променио доста управа, играча, имена и такмичарских рангова.

Одсуство стратегије одрживог развоја клуба, одговорности, транспарентности у раду, небрига управе и града за млађе селекције, су само неки од кључних разлога гашења кошаркашког спорта у Крагујевцу.

Кошаркашки терен је био одличан простор за финансијске малверзације, а кошарка је из сезоне у сезону пропадала. Иако је цео град био на ивици егзистенције, грађани без плата су финансирали и отплаћивали милионске хонораре и стамбене кредите појединим кошаркашима и управи клуба чије ни име са сигурношћу нису знали.

Крагујевац је неспорно био жељан праве клупске кошарке, али позитивне енергије за здраве кошаркашке темеље није било последњих осам година.

У екипи Радничког годинама нису били пожељни Крагујевчани, па су младим перспективним играчима, врата овог клуба била углавном затворена.

Иако несвесни, јер је тим новцем управљала локална самоуправа, грађани су зарад добре приредбе на терену и трибинама издвајали новац за плате иностраним играчима, али и за рате стамбених кредита, које се мере милионима динара.

Већ 2014. године КК Раднички КГ одустаје од такмичења, кошаркаши пакују кофере и селе се у неки други град, Крагујевац нема више шта да им понуди.

Иза њих остају дугови и амбис који плаћа и санира нова градска власт, а пре свих Крагујевчани.

Извор: РТК
Текст: Јелена Вуковић

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.