Крагујевац добио новог – старог градоначелника

Данас је Преподобномученица Теодосија Тирска, Субота 163. дан .2016, још 203 дана до краја године.Температура данас од 16

Данас је Преподобномученица Теодосија Тирска, Субота 163. дан .2016, још 203 дана до краја године.Температура данас од 16 до 28 степени., притисак 992 мб . Вероватноћа падавина 51.15% Североисток, Поветарац, 0.9м/с .Евро у понедељак 123,2551, Долар у понедељак 109,1719.

Одборници Скупштине града већином гласова за градоначелника Крагујевца изабрали су Радомира Николића. Заменик градоначелника је Ивица Момчиловић. За председника Скупштине града изабран је дипломирани правник Мирослав Петрашиновић за , а за заменика председника Скупштине града дипломирани правник Миодраг Николић .За секретара Скупштине града Крагујевца постављена је дипломирани правник Сузана Павловић а за заменика секретара дипломирани правник Наташа Петровић.Изабрани су и чланови Градског већа: за финансије и имовину Игор Митровић, за инвестиције и пројекте Миња Обрадовић, здравствена и социјална питања др Гордана Дамњановић, пољопривреду и рурални развој Дамјан Срејић, комуналне послове Владимир Максимовић, заштиту животне средине Зоран Прокић, за положај пензионера у локалној самоуправи Ратко Томашевић, локалну самоуправу Витомир Недељковић, за културу Миљан Бјелетић и образовање Недељко Михајловић.Начелник Шумадијског управног округа Дамјан Срејић поднео је оставку на ту фунцкију, а на његово место ће доћи Биљана Илић Стошић .Градско веће на првој седници у новом сазиву утврдило је Предлог одлуке о успостављању сарадње између града Крагујевца и града Шиана из Народне Републике Кине и упутило одборницима Скупштине града на разматрање и одлучивање. Сарадња између та два града, како је предлогом споразума предвиђено, биће успостављена у областима економије и трговине, науке и технологије, културе, образовања, спорта, здравства и у свим другим областима у којима препознају заједнички интерес.МУ видно забринут, како ће сада Крагујевац без њега у власти.

На Шумадија сајму у току први „Крагујевац Еxпо“ који траје до недеље, 12. јуна.Циљ тродневног сајма, на коме учествује више од 50 излагача из приватног и државног сектора, је да се представи локална привреда и пословно окружење и истовремено прилика да се Крагујевац промовише као атрактивна инвестициона дестинација.

Градоначелник Крагујевца, Радомир Николић, разговарао је са представницима медија и рекао да локална самоуправа има жељу, али да у градском буџету за то тренутно нема новца. Када град буде финансијски стао на ноге биће расписан конкурс за суфинансирање медија.

У Крагујевцу је од почетка године контролисано више хиљада мерних места и откривено 104 случаја неовлашћене потрошње електричне енергије. Откривени починиоци су неовлашћено потрошили нешто више од милион и по киловат-часова, што у новцу износи око 20 милиона динара које ће ови несавесни потрошачи морати да плате.

Удружења „КАЛДРМАШ“ и „БИРАМ КРАГУЈЕВАЦ“ организовали велику акцију добровољног давања крви под називом „Кап љубави“. На овај начин хумани Крагујевчани дали подршку Теодори Врањешевић која болује од леукемије, а све у оквиру обележавања Светског дана добровољних давалаца крви. И КРАГУЈЕВАЧКИ КУЋНИ САВЕТ подржао акцију.

На предлог начелника Полицијске управе и Управе за ванредне ситуације начелник Шумадијског управног округа, Дамјан Срејић, уручио је ручне часовнике шесторици припадника МУП-а. Награђени су Душан Рашић, Бојан Нешовић и Душан Ђуровић из Полицијске управе, као и тројица припадника Управе за ванредне ситуације Саша Милојевић, Милош Крсмановић и Ненад Миливојевић.

На годишњој скупштини Месног одбора Кола српских сестара у Крагујевцу, изабрана је нова управа ове хуманитарне организације.Функцију председника крагујевачког одбора убудуће ће обављати Татјана Маринковић, дугогодишња чланица Кола.

Министарство просвете објавило је конкурс за смештај и исхрану у студентским и ђачким домовима.Пријављивање за средњошколце трајаће од петог до 15. јула, за бруцоше од 1. до 15. септембра, а за остале студенте од 15. септембра до 31. октобра.
Универзитет у Крагујевцу , за студенте завршних година академских студија, организује летњу праксу у сарадњи са градом, клиничким центром и Институтом за јавно здравље. Конкурс је отворен до 22 јуна.У организацији Природно математичког факултета, Универзитета и подршку града Крагујевца одржаће се фестивал “Трагом Теслиних открића“. У оквиру фестивала, који се организује поводом обележавања 160. година од рођења Николе Тесле, одржаће се културно – уметнички програм и отварање изложбе реплика Теслиних патената и радова. 18:00 , Књажевско – српски театар.

У биоскоп „Cineplexx Крагујевац Плаза“пет нових филмова: „Нинџа корњаче – Изван сенке 3Д“, „Призивање зла 2“, „Чувари Оза (синхронизовано) 3Д“, „Посетиоци 3: Револуција“ и „Због тебе променићу презиме, опет“.

Фудбалски турнир за Пионирског првака Србије биће одржан 11. и 12. јуна на стадиону “Чика Дача”. На финалном турниру снаге ће одмерити екипе “Раднички” из Ниша, “Војводина”, ОФК “Шабац” и “Партизан”. Свечано отварање турнира и прва полуфинална утакмица планирани су за данас, од 16 часова.

“ На таљигама у вечност“, по тексту Владимир Ђорђевић,у извођењу Здравка Малетића. Књазевско српски театар ,петак 24.06.2016 у 20:00.
28 јуна. званично отварање ,, ДОМ АРХАНГЕЛА“. Војислав Д. Спасић
ЦРВЕНКАПА И ЗБУЊЕНИ ВУК –Позориште за децу , данас у 12:00.
ПУТ ПО СВЕТУ НА ТРОТИНЕТУ- Позориште за децу, среда од 18:00.
ВЕЛИКА БАЛКАНСКА ФИЦИЈАДА У КРАГУЈЕВЦУ 18. Јун 10 до 17:00 Велики парк

Душан Дуца Симић , бивши играч Радничког и Жеље, организовао ревијални меч на Чика Дачи фудбалера из бивше Југославије. Мечу присуствовали и Мирко Пузовић и Тадија Качар.
ИПБ није више председник АК Раднички. Нови председник је Саша Ћубић, одлучено је на редовној изборној седници Скупштине клуба. .
У претпоследњем колу регуларног дела Прве лиге Србије, крагујевачки Дивљи вепрови гостују Императорима, у недељу од 15 часова, на помоћном терену нишког „Чаира“.
Задње коло недеља у 17:30. ФК Звизд Куцево-ФК Шумадија .Зона морава задње коло недеља у 17:30.ФК Арсенал- ФК Овчар.и..ФК Бане- ФК Славија

Понедељак без струје:
од 09.00 до 14.00 Милана Ракетића, Марка Загорца, у насељу Доње Комарице – Црквине и Грошница – Обади.
од 08.30 до 14.00 Милована Драгића, Рада Докмановића у насељу Велико поље, а до повремених кратких прекида потрошачима у улици Иванке Моачевић, Града Питештија, Мостарска, Виктора Бубња, Веселина Маслеше и околним улицама у насељу Бресница.
од 09.00 до 14.00 Рифата Буџевића и Милоја Радосављевића у насељу Станово и ул. Моме Станојловића и Косовска у насељу Пивара.
од 10.00 до 12.00 Доње Комарице.
од 09.00 до 14.00 Светог Саве, Николе Тесле, Перице Ивановића, Солунског ратника, Деспота Стефана Високог, Академика Антонија Исаковића, део Краља Петра, део Карађорђеве и Економија у насељу Рача.
од 11.00 до 12.00 Интернационалних бригада, Душана Ђорђевића, Крањчевића, Млавска, Солинска у насељу Петровац, а у времену од 12.00 до 13.00 у ул. Алексе Дундића, Др Илије Коловића, део Драгољуба Миловановића Бене, Јадранска, Каменичка, део Српских добровољаца у насељу Ердоглија.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.