СКЦ – ПРОГРАМ ЗА ПЕРИОД 16. 05 – 22. 05. 2016.

Понедељак, 16. мај – Контакт Галерија у 22:00 Концерт – Jazz Monday – The Sound of John Zorn

Понедељак, 16. мај – Контакт Галерија у 22:00

Концерт – Jazz MondayThe Sound of John Zorn

 Настављамо са сезоном џез понедељка у СКЦ-у. Овај џез понедељак биће посвећен Џону Зорну, америчком композитору, мултиинструменталисти, продуценту…

 

Понедељак, 16. мај – Позориште лутака, Ниш у 20:00

Представа Санаторијум, Академско позориште СКЦ Крагујевац

 У понедељак, 16. маја у 20 ч, Академско позориште Студентског културног центра Крагујевац наступиће у Позоришту лутака у Нишу, а у оквиру сарадње са тамошњим Студентским културним центром, која је само део шире сарадње и умрежавања свих студентских културних центара Србије. Глумци Академског позоришта СКЦ-а Крагујевац извешће, по први пут пред нишком публиком, вишеструко награђивану представу Санаторијум.

По тексту Фридриха Диренмата – Физичари

Режија: Мирослав Петровић

Улоге тумаче: Стефан Павловић, Драгана Милетић, Павле Тасић, Нина Недељковић, Милош Милојевић, Јана Мијаиловић, Николина Бојовић, Душан Недељковић и Александар Петровић.

 

Уторак, 17. мај – Контакт Галерија и Галерија СКЦ у 20:00

Изложба – Обале и реке, Плакати из Русије, Секција плакатиста Друштва московских уметника

 

Изложба „Обале и реке. Плакати из Русије” Секције плакатиста Друштва московских уметника биће отворена у уторак, 17. маја 2016. у 20 ч у оба галеријска простора СКЦ-а.

Изложба се бави релацијама људских вредности и краткорочних политичких циљева, кроз метафору обала које се полако мењају и тока река који се брзо обнавља. Са једне стране изложени су плакати које су направили сведоци и учесници историјских догађаја, а са друге они који су настали у знак сећања на те догађаје. На тај начин се наглашава веза између генерација руских уметника и тумаче и процењују историјски процеси. Изложба се састоји од осам логички повезаних делова: Почетак, Ништа није заборављено, Миру-Мир, Власт и народ, Први у космосу, Изазови, Сачувајмо, Размишљања.

Кустоси изложбе су: С. Булкин, К. Зајњетдинов, Е. Михејева, И. Милуновић, а пројекат је реализован у сарадњи Секције плакатиста Друштва московских уметника, Партнерства плакатисов, Удружења ликовних и примењених уметника Краљево, Народног музеја Краљево и Друштва српско-руског пријатељства „Краљевград”.

У среду 18. маја 2016. у 11 ч биће организовано јавно вођење кроз изложбу, а кустоси изложбе, Евгенија Михејева и Сергеј Булкин, представиће публици и своје радове који настају кроз вишегодишњи заједнички пројекат под називом THE BUKHEEVS.

Изложба ће бити отворена за посетиоце и током манифестације Ноћ музеја, у суботу 21. маја 2016. у периоду од 18 ч до 24 ч.

 

Среда, 18. мај – Кутија шибица у 19:00

Књижевно вече – По сећању се хода као по месечини, Весна Капор; Сарадња студентских културних центара

 „Тврдњу да, онај ко осећа, бар понекад, зна да је постојао, подиже као заставу једна од јунакиња прича Весне Капор. Посебност прича из књиге По сећању се хода као по месечини, дубоко одређена стварносним могућностима и немогућностима из наслова, суштински одређује и њихове читаоце – када кренемо да ходамо, и по сећању, и по месечини, крећемо се по правом свету, оном у коме се може постојати.ˮ

Н. Шапоња

Књига је добила награде „Милош Црњанскиˮ и „Лаза Костићˮ.

 

Петак, 20. мај – Сала ПМФ-а у 20:00

Представа – Мученици, Академско позориште СКЦ Ниш

 Победници Златне кулисе, Академско позориште Студентског културног центра Ниш, поново ће наступити пред крагујевачком публиком са представом Мученици, по мотивима текста Христа Бојчева, „Пуковник птицаˮ. Представа ће бити изведена у петак, 20. маја у 20 ч, у Сали ПМФ-а. Улаз је слободан.

У истуреном одељењу психијатријске болнице, која је смештена у напуштеном манастиру, лоцираном усред неке клисуре, по налогу матичне установе, међу десетак интересантних, али безопасних случајева, долази млад и енергичан лекар специјалиста са задатком да очува тренутно стање како пацијената, тако и саме болнице. Заплет почиње када у двориште манастира падну пакети хуманитарне помоћи који, поред млека у праху и чоколаде, садрже и војне уноформе…

Режија: Душан Шчепихин

Играју: Милош Унић/Адриана Остругнај, Немања Димитријевић/Јулија Петковић, Петар Шчепихин, Александар Стевановић, Милица Костадиновић, Дарко Радојевић, Душан Шчепихин.

 

Петак, 20. мајКонтакт Галерија у 22:00

Концерт – Cockblockers

The Cockblockers, оригинално из Крагујевца, је млади блуз бенд који је почео са радом 2011. године. Две године касније снимају свој први ЕП „Give me all I wantˮ. Путовали су широм Србије, и наступали на многим фестивалима: Фестивал уличних свирача (2013), Шумадија Фест (2013), Nišville Jazz Festival (2014), Megafon Music (2014), Арсенал Фест (2015). Након ЕП-а, у наредне две године објавили су 2 сингла, и Live Session „Waiting for the train” са 6 ауторских песама. Иако су свирали прошле године пред крагујевачком публиком на Арсеналу, са великом жељом ишчекују поново свирку у Крагујевцу што ће уједно бити и прилика да бенд премијерно одсвира своје нове песме.

Улаз – 200 дин

После неколико промена у бенду, поставу чине: оснивач, гитариста и певач Ненад Тодоровић, Петар Благојевић за бас гитаром и Никола Грозданић на бубњевима.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.