СВИМ СРЦЕМ УЗ СТЕФАНА

За Стефана, његову младост и снагу да настави храбро кроз живот. ИДЕМО ДАЉЕ!

Дана 24.12.2016 год. у сали Политехничке школе  одржана је ревијална, хуманитарна  утакмица између Политехничке школе- ККК Раднички за нашег суграђанина Стефана Јовановића, бившег ученика те школе,  који је брутално претучен још 2013. год. Стефан и после  три године води велику борбу када је  у питању његово здравље и првенствено његов  вид.

Специјални учесници овог догађаја били су популарни крагујевачки „Шпанци“ Никола Лончар и Јелена Миловановић, спортисти који су крагујевачкој кошарци донели много радости као и  олимпијске медаље, а који су данас професионално ангажовани у Шпанији.

Публика у сали је могла да ужива у једној  занимљивој утакмици, која је обиловала лепим и атрактивним потезима. Иако резултат није од пресудног  значаја, утакмица је завршена нерешеним резултатом 92:92.

Крагујевчанин Стефан Јовановић (22 године) већ поменуте 2013. год. је прошао кроз пакао и велико страдање. Момак који је већ био познат  органима гоњења је тог кобног дана Стефану нанео  веома тешке  повреде  лобање, преко 120 дана у коми, напада епилепсије…, до трогодишњег, мукотрпног опорављања.

Стефан је дефинитивно победио живот, уз породицу која  му пружа највећу подршку, из дана у дан враћа животну снагу, али још увек траје борба за његово потпуно оздрављење. Наш Стефан је постао медицински феномен, међутим, да би наставио да живи здравим животом, да би савладао још једну препреку- слепило, неопходни су бројни медицински третмани и прегледи за које је његова породица пронашла решење у Русији, али мора да обезбеди неколико десетина хиљада евра. Јовановићи се уздају у све људе добре воље који су у могућности да одвоје део онога чиме располажу и унапред захваљују.

Политехничка  школа и ККК Раднички се захваљују свима  који су учествовали у ревијалној  утакмици и омогућили да наше мало Стефану значи много.

Ово није  крај, акција се наставља како за Стефана тако и за друге којима је  помоћ преко потребна.

За Стефана, његову младост и снагу да настави храбро кроз живот.  Идемо даље!

Новчани прилози за Стефана уплаћују се на жиро-рачун у Комерцијалној банци чији је власник његов отац Небојша Јовановић: 205900101873087066.

2 4 5 6

 

Аутор: Александар Ђорђевић

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.