За паркирана дечија колица у улазу, следи казна од 50.000 динара

Предлог закона о становању и одржавању зграда, а за чију израду је задужено Министарство за грађевину и инфраструктуру,

Предлог закона о становању и одржавању зграда, а за чију израду је задужено Министарство за грађевину и инфраструктуру, предвиђа казну и до 50.000 динара за родитеље који колица и бицикле своје деце остављају по ходницима зграда.

„Јуче кад се се враћала са децом из вртића, на улазним вратима појавила се налепница – забрањено за дечја колица. Ми у згради немамо подрум ни лифт, па је велики проблем мајкама да по неколико пута дневно дижу и спуштају колица „, каже саговорница листа“ Ало „.

Да ово није усамљен случај, говори и то што су неки родитељи завршили на саслушању у Прекршајном суду, јер су оставили дечја колица и бицикл у ходнику зграде, испред својих улазних врата.
Наиме, довољно је да само неко од комшија позове комуналну полицију, која по пријави изалази на терен, фотографише колица, после чега родитељима у року од неколико дана стиже позив да се јаве на саслушање.

„Изгледа да су комуналној полицији једини проблем дечја колица. Не прође ниједна недеља, а да неком родитељу не покуцају на врата. Кад одем на саслушање, објасне ми да се ходник третира као заједничка просторија и да ту станари немају право да држе личне ствари „, прича Марија Савић из Београда.
И Мира Маравић (65) из Београда каже да не разуме те који пријављују родитеље који имају колица у ходнику зграде.
„Шта некоме сметају колица. Да је среће, па да су на сваком спрату по једна. Не може ни мушкарац, а камоли жена, да вуче дете и колица од 15 килограма горе-доле неколико пута дневно „, огорчена је Маравић.

извор: детињарије

2 коментара на “За паркирана дечија колица у улазу, следи казна од 50.000 динара

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.