Завршен седми Арсенал Фест

„Где престану речи ту почиње музика“. Овако би се у једној реченици могао описати завршени седми Арсенал

„Где престану речи ту почиње  музика“.

Овако би се у једној реченици могао описати завршени седми Арсенал фест. Крагујевац по речима  многих  гостију оправдао је улогу доброг  домаћина. Музика је дефинитивно оно што повезује све људе на овом свету, спаја различите религије и особе  различитих  боја коже. Управо је то Арсенал фест 2017. године  урадио. Успео је да  привуче  преко 30.000 гостију за време тродневног  фестивала. Гости, да  их  назовемо музичким заљубљеницима су долазили из свих  крајева  Балкана, Европе и света.

Првог дана наступиле су групе  попут: Eпилога, Antrax-a, Orthodox Celts-a. Звезда вечери је сигурно била група Кербер  која је својим добро познатим хитовима као што су: Играј сад, Мезимац, Од срца си ми далеко, Кад  љубав изда, запалила „Main Stage“ и подсетила све  посетиоце на добри стари „Rock and Roll“.

За атмосферу друге вечери на Main Stage-u и поред кише побринули су се: Репетитори, Ана Поповић, Thievery Corporation (USA), затим сјајни Дарко Рундек са својим хитовима: Индијска, Апокалипсо, Руке и други хитови, који су одушевили публику.

Када је у питању Garden Stage, Перо Деформеро, Бјесови и Бркови су направи сјану свирку и увертиру за последње вече.

Публика је, завршне вечери, у великом броју за кратко време испунила огроман део испред Мain-a кад су на сцени били Skindread. Велшани који на тешкометалну основу „лепе“ хип-хоп, реге и друге жанрове, потврдили су и у Крагујевцу да су им живи наступи најјача страна. Почели су са „Under Attack“, а нису изостале ни „Pressure“, „Rat Race“, „Кill the Power “, највећи хит „Nobody“…

Уследила је аустралијска сензација Dub FX. Глас, FX педала и „loop” машина – то је било довољно да публика сат и по без даха прати наступ бившег уличног свирача. Кад је жанровски микс скретао ка “drum ‘n’ bassu” , реакција у првим редовима била је најжешћа.

“Main” је треће вечери отворила супергрупа Шкртице предвођена Цанетом који, за разлику од Партибејкерса, слабије комуницира са публиком између песама. У ситне сате, велику сцену су затворили KKN појачани Којотом, чији излазак на бину је изазвао посебно одушевљење.

Блуз и џез у комбинацији са неким од највећих хитова Рамба Амадеуса задржали су пун „Garden” чак и у касне јутарње сате. Велика посета била је и на Гоблинима који су са малтене првим зрацима сунца затворили овогодишњи програм у Башти. Краљ Чачка је последње вечери слободно могао да се прогласи и краљем Крагујевца јер је такође добио аплаузе и овације, нарочито за свој хит „Деда Мраз је шворц“.

Феноменалан провод био је као и свих претходних вечери и на „Explosiv DJ Stage-u”, док су неафирмисани бендови на “Demolation” сцени представљали своје најбоље нумере.

 

„Дошли, видели, победили“! Са  овом реченицом се опроштамо од Арсенал феста у нади да су очекивања и емоције на завидном нивоу. Велики поздрав од организатора фестивала и ваших  Калдрмаша. До следеће године. Видимо се.

Остављамо вас да уживате  у сликама.

Аутор: Александар Ђорђевић
Фото: Лаки Лазаревић

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.