40 година од оснивања Универзитета у Крагујевцу

Данас је Свети апостол и јеванђелист Јован Богослов , Субота 142. дан .2016, још 224 дан до краја

Данас је Свети апостол и јеванђелист Јован Богослов , Субота 142. дан .2016, још 224 дан до краја године.Температура данас од 13 до 20 степени., 994 мб . Вероватноћа падавина 68.93% Север, Слаб до умерен ветар, 4м/с .Евро у понедељак 122,6305, Долар у понедељак 109,2574.

Кнез Александар Карађорђевић сахрањен на Опленцу у присуству удовице кнегиње Барбаре од Лихтенштајна, рођене сестре – принцезе Јелисавете Карађорђевић, чланова породице, председника Србије Томислава Николића и представника Војске и МУП Србије.

Данас обележавање 40 година од оснивања Универзитета у Крагујевцу.Прослава је заказана за 16:00 у згради Ректората, а биће присутан и Председник Србије Томислав Николић. Овог пута Петар Петровић неће постављати црвени тепих.Директор Пошта Србије Милан Кркобабић предао на употребу 21. пословницу поште у селу Јовановац у оквиру акције „52 поште за 52 недеље“ Нови мостови на Бресничкој и Грошничкој реци, укупне вредности од 39 милиона динара, ускоро ће почети да се граде, а јавни позив за избор најповољнијег извођача радова расписао је град, на основу сагласности Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Увидевши да не могу да саставе власт и да прогурају неке своје кадрове, ДС и ЗЗШ су се споразумно развели и од јуче су два одвојена одборничка клуба.Поводом традиционалног Дана добровољаца, запослени у „Алфа банци“ ове године организоваће акцију постављања „кука доброте“ у недељу, од 9 до 11 часова, на Зеленој пијаци Центар, Вука Караџића 2 у Крагујевцу, на које ће окачити донету храну и одећу намењену онима којима је помоћ најпотребнија.

Градска туристичка организација „Крагујевац“ позвала је све сеоске домаћине да се и ове године на време пријаве и учествују у избору за најлепше двориште, које се организује десети пут заредом, у циљу оплемењивања простора сеоских дворишта и уреднијег одржавања простора око њих.Сва сеоска домаћинства, за ову манифестацију, могу да се пријаве до 1. јуна 2016. године у дирекцији туристичке организације или телефоном број 034/334-883 и 034/332-172. Због разлика у начину уређења дворишта, такмичење се одвија у четири категорије, па се занимљиве и корисне надраде додељују у конкуренцији парк-двориште, етно-двориште, двориште и детаљ.

Прошлог викенда у Нишу у Електротехничкој школи одржано Републичко такмичење из информатике, за ученике од 5 до 8 разреда. ОШ Светозар Марковић представљали су Анђела Радојевић ( Поносни тата Славољуб Радојевић) и Лазо Драгаш, који су тимски заузели 4 место.Уочи одласка на Српску математичку олимпијаду за ученика 7.разреда Прве крагујевачке гимназије Златка Голубовића организован је пријем у згради Градске управе. Он је на недавно одржаном Републичком такмичењу освојио прво место са 100 поена.На Факултету инжењерских наука у Крагујевцу у петак, 20. маја и суботу, 21. маја 2016. године одржава се 23. Републичко такмичење средњих машинских школа Србије, а домаћин такмичења је Политехничка школа.

Ако вам неко упадне у кућу и нападне вас, моћи ћете да га убијете! Новим предлогом Синдиката запослених полиције могло би да се деси да онај коме неко провали на посед може да се одбрани, а да за то не одговара! Из полиције су, наиме, упутили допис Влади Србије са предлогом да се по хитном поступку усвоји закон о заштити приватне својине, који би био по угледу на онај који постоји у САД

Саша Стаменић окупирао јутарњи програм РТК. Ако ме памћење служи већ је месец дана самосталан.

Градска туристичка организација “Крагујевац“ данас организује водичку туру „Кафане старог Крагујевца“ у оквиру акције „Крагујевац кроз улице и музеје“. Ова бесплатна водичка тура је пешачког карактера и почеће у 17 часова од „Крста“.

Презентација пројекта “Креативни Велики парк града Крагујевца“ у згради Факултета инжењерских наука – објекат А, улаз са бочне стране из улице Др. Елизабет Рос, Мали амфитеатар (АП23) у организацији Београдске недеље дизајна и града Крагујевца. О могућим идејним решењима у оквиру пројекта “Креативни Велики парк града Крагујевца говориће Јован Јеловац, оснивач Београдске недеље дизајна и професор Александру Вуја, испред архитектонског студија ДВА, који ће након презентације одговарати на питања учесника. ( понедељак 17:00 – 19:00)

Учионица на спрату Дома омладине Радионица: Школа девете уметности “Свет стрипа” Недеља 22. мај, 11:00

  • АХ, ТАЈ ЗМАЈ – Субота 21. мај, 12:00, Позориште за децу
  • САН ЛЕТЊЕ НОЋИ- вечерас -20:00 Књажевско српски театар.
  • КЊИГА О ЏУНГЛИ представа Дечије позоришне радионице Недеља 22. мај, 17:00 Сцена „Славица Слаја Урошевић“
  • ГРЕБАЊЕ ИЛИ КАКО СЕ УБИЛА МОЈА БАКА представа Драмског студија Дом омладине, Недеља 22. мај, 20:00.

Карикатуриста Предраг Кораксић CORAX биће гост Клуба Видосав, у недељу 22. маја, у 20 часова, у Ботуњу. Изложбу Кораксових карикатура, и његове књиге „Трајно прошло време“ и „Феноменологија зарђале кашике“ представиће позоришни редитељ Дејан Мијач.
Удружења „Видо“ и Стандуп.рс, организују регионални фестивал стендап комедије под називом „Балкан Уп“, 23. (Срђан Динчић, Јелена Радановић и Раша Несторовић, уз водитеља програма Милоша Радојковића ) и 24. маја,( Ненад Даниловић (Неша Бриџис), Александар Перишић, Никола Силић и водитељ програма Ненад Стефановски. ) од 20 сати, у Позоришту за децу Крагујевац. Једно вече 500 кинти, обе вечери 800 кинти.
БИБЛИОНЕТ 2016 (десети стручно-научни скуп библиотекара Србије) Тема: Легати и библиотеке целинеНародна библиотека „Вук Караџић“ 26-28. мај 2016.
Удружење КРАГУЈЕВАЧКИ КУЋНИ САВЕТ организује 27. Маја Крагујевачки Дан комшија.

Залажући се да читава Србија буде територија без генетички модификованих организама, Друштво пчелара Крагујевца организоваће јавни скуп у покрету „Србија без ГМО“ у Великом парку у суботу 28. маја од 12 часова, а поводом међународне акције „Марш против Монсанта“.

Међународни турнир у Панчеву за годиште 2004 ( Вук Бензема Ристивојевиц): ВК РАДНИЧКИ – ВК Валис Ваљево 7:1, Субота ВК Младост – ВК РАДНИЧКИ ( 08:00 2 коло ) ВК Торпедо – ВК РАДНИЧКИ (13.30 3 коло) , недеља : ВК РАДНИЧКИ – ВК Беогрд ( 08:00 4 коло) , ВК Војводина – ВК РАДНИЧКИ ( 13,30 5 коло) ДОДЕЛА ПЕХАРА, МЕДАЉА и СВЕЧАНО ЗАТВАРАЊЕ ТУРНИРА око 15;30 час. .

Субота : ЧСК – ФК РАДНИЧКИ ( 17:00 , 28 коло ПЛС) , ФК ШУМАДИЈА – ФК Слога П ( 17:00, 26 коло СЛЗ) , ФК Јошаница – ФК АРСЕНАЛ ( 17:00, 26 коло ЗМ) РК РАДНИЧКИ – РК Зелезницар Нис (19:00 плеј аут)
Недеља : Крагујевац Wild Boars – СББ Вукови Београд, ( 16:00, помоћни терен стадиона „Чика Дача“, у оквиру петог кола Спортклуб Прве лиге Србије) .ФК СЛАВИЈА – ФК Таково ( 17:00, 26 коло ЗМ), ЖРК Извор Ар- ЖРК Радницки ( 19:00, последње коло)

Понедељак без струје:
од 09.00 до 14.00 Чаретова и у насељу Попова шума.
од 09.00 до 14.00 Булевар Краљице Барије од.бр.1-17, Ђаковичка, Корушка,део Смедеревске и насеље Рамаћа-Паштрма.
од 09.00 до 14.00 Миладина Петровић, део Илинденске у насељу Багремар а од 09.00до 12.00 Милана Топлице, Ивана Косанчић,Благоја Глишовић и Светислава Вуксановић.

Добар дан !
Извор:
Зоран Јовановић

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.