Град преузео Центар за стрна жита

Данас је Преподобна Матрона Солунска (ПОСТ ), Субота 100. дан .2016, још 266 дана до краја године.Температура данас

Данас је Преподобна Матрона Солунска (ПОСТ ), Субота 100. дан .2016, још 266 дана до краја године.Температура данас од 13 до 19 степени., 981 мб . Вероватноћа падавина 84.17% Североисток, Поветарац, 1.2м/с.Евро у понедељак 122,7555, Долар у понедељак 107,8221.

Скупштина града је на седници по хитном поступку, усвојила Одлуку о прихватању оснивачког удела, односно оснивачких права над Центром за стрна жита д.о.о. Крагујевац без накнаде.Група грађана “Доста је било-Саша Радуловић“ предала је Градској изборној комисији изборну листу “Доста је било – Саша Радуловић“.Поводом објављивања вести у локалним и националним медијима на основу конференције за новинаре Заједно за Шумадију и Демократске странке где је речено да је брука за град што ће крагујевачки „ЕПС“ бити припојен Нишу, „Електропривреда Србије“ демантује те наводе и карактерише их као нетачне и неосноване информације. Кажу да је „ЕПС“ предмет предизборне манипулације.

Данас у 10:00, министар правде Никола Селаковић, у присуству градоначелника Крагујевца Радомира Николића ће обићи Окружни затвор у Петровцу. Изгледа да се ипак проширују капацитети .У понедељак у 12,30 у присуству директора Дома здравља Василија Антића и градоначелника Крагујевца Радомира Николића, министар здравља Златибор Лончар отвориће реконструисану амбуланту у Десимировцу, која није била у функцији од фебруара 2011. године. Град је за препокривање објекта и израду пројекта аутоматске детекције пожара уложио близу 2,5 милиона динара, док је невладина организација “Не бомбе, него карамеле“ издвојила близу милион динара за реконструкцију простора и набавку пратеће опреме. У 13.30 Лончар ће обићи радове у КЦ на објекту за нове линеарне акцелераторе.

МУ објавио да су му активисти физички атаковани. Није објављено ни место, ни време атака, а ни име атакера ? Остале листе се не служе тиме.Коалиција ЗЗШ – ДС имала конвенцију.Коалиција СПС – ЈС је представила свој програм у области образовања у Крагујевцу.Кандидати са изборне листе “Борис Тадић – За наш град – СДС“ на промотивном штанду у центру Крагујевца представили су грађанима свој политички програм.Листа СРС у склопу своје предизборне кампање у насељу Виногради представила је свој програм.Млади се у Крагујевцу не школују да би радили по трговинским центрима и коцкарницама, већ да би преузели одговорност за ово друштво, истакли су кандидати за народне посланике и одборнике коалиције ДСС – ДВЕРИ.Представници Руске странке представили су се житељима Пиваре.Покрет социјалиста обишао насеље Мале Пчелице.Слађан Ракић има штанд у Центру.

Станари у Лепеничком булевару 3 и 5, после много година, добили нов бехатон прилаз из правца Центротеxстила.Радници ЈКП „Паркинг сервис Крагујевац“ извршили су уградњу заштитне пешачке ограде у дужини од 60 м у улици Милована Гушића, у зони ОШ „Радоје Домановић“ и обданишта „Наша радост“. Поводом Дана Рома , крагујевачки Институт за јавно здравље, у сарадњи са Домом здравља, Друштвом за превенцију шећерне болести и апотеком “Oto medical pharm,“ организовао је у Месној заједници Филип Кљајић превентивне прегледе припаднике ромске заједнице. Преглед је подразумевао контролу крвног притиска, мерење шећера и телесне масе.

Уговор о одржавању јавног осветљења на градском и сеоском подручју биће закључен са СЗР Горионик Милутиновић Јовица ПР Салаковац, одлучило је Градско веће.Крагујевчанин В. К. (28) ухапшен је под сумњом да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

У недељу, 10. априла, од 9 часова, у Великом парку у Крагујевцу одржаће се 21. Међународна изложба паса свих раса, коју по одобрењу Међународне кинолошке федерације (Ф.Ц.И.) организује Кинолошко друштво „Крагујевац“.Продајни сајам намештаја, 10. по реду, одржаће се на крагујевачком сајмишту од 9. до 17. априла.
Предавање професора Владана Петровића – КРАГУЈЕВАЦ СОЛЛАРНИ ГРАД Скупштина града 14.4 18:00.

Професору Друге крагујевачке гимназије Томиславу Томашевићу, који болује од две тешке хроничне болести и тренутно се налази на лечењу у Паризу, неопходна је новчана помоћ.За успешан завршетак лечења потребно је 9 000 евра. Сви који желе да помогну могу то учинити уплатом на рачун 150-9001000561494-64, КБМ банка.

  • ПУТ ПО СВЕТУ НА ТРОТИНЕТУ – данас у 12:00, Позориште за децу.
  • А колико сте фабрика ви данас отворили? Одговор на ова и слична питања сазнајте у понедељак од 20.00 Из главе О.К.О. – Изборна (С)лагалица Сцена 303 позоришта за децу.
  • Јубиларни 20. Позоришни сусрети ученика гимназија Србије одржавају се . до 10. априла, у Крагујевцу, у организацији Ђачког парламента Прве крагујевачке гимназије и Ученичке организације „Сопче“.У оквиру овог десетодневног пројекта, представиће се 27 трупа из градова широм Србије. Представе ће се 1, 2. и 10. априла играти у Позоришту за децу, а осталим данима у Театру.
  • Представљање књиге Видосава Стевановића СТРАДИЈА И КОМЕНТАРИ Ботуње, субота, 16. априла у 19 часова.
  • Култна представа „Чикашке перверзије“ поново ће бити одиграна у крагујевачком Позоришту за децу, 17. априла, од 20 сати.
  • Карте за наступ светски познатог мотивационог говорника Ника Вујичића, који ће се одржати 18. априла, од 20 сати, у хали „Језеро“, пуштене су у продају, по цени од 250 динара.

Субота : Пантери Панчево – ДИВЉИ ВЕПРОВИ ( 15:00, утакмица другог кола Спортклуб Прве лиге Србије) , ФК РАДНИЧКИ ФК Динамо ( 15,30, 21 коло Чика Дача) , ФК Шумадија А – ФК ШУМАДИЈА ( 15,30 19 коло СЛЗ), ЖРК РАДНИЧКИ – ЖРК Извор ( 18:00, 3.кола Плеј Оф-а, хала Језеро)
Недеља: ФК АРСЕНАЛ – ФК Омладинац ( 15,30, 19 коло ЗМ) , ФК Браћа Вуковић – ФК СЛАВИЈА ( 15,30, ЗМ)
ККК РАДНИЧКИ КК Баскет ПРОСЛАВА ТИТУЛЕ ,ХУМАНИТАРНА УТАКМИЦА ЗА АЛЕКСАНДРА ПРИЈОВИЦА (17:00, хала Језеро)

Понедељак без струје:
од 09.00 до 14.00 Стубичкој, део Краља Милана-десна страна према школи и део Краљеваког Батаљона-непарна страна од бр.59.
од 09.00 до 10.00 Душана Сретеновић, Гружанској, Кнеза Михаила, Кнеза Милоша, Позоришна, Сретењског Устава, Старине Новака и Воје Манојловић
од 10.00 до 14.00 Кнеза Милоша у насељу Мала Вага.

Добар дан !
Извор:Зоран Јовановић

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.