Крагујевац, фото Зоран Петровић

КГ ВРЕМЕПЛОВ – Пехар „ГРАД БУДУЋНОСТИ“ и златна плакета

Одлуком жирија, на управо завршеном конкурсу "Градови и општине будућности" Крагујевцу је додељена прва награда и златни пехар.

18/11/2008

Одлуком жирија, на управо завршеном конкурсу „Градови и општине будућности“ Крагујевцу је додељена прва награда и златни пехар. Ове године, Крагујевац је то признање добио као град са добро организованом администрацијом.

Сребрни пехар одлуком жирија одлази је Апатин, а додељена су и два бронзана пехара Крушевцу и Зајечару.
Поред тога, градоначелницима Крагујевца и Апатина, Верољубу Стевановићу и Живораду Смиљанићу, жири је доделио Златне плакете за изузетан дугогодишњи допринос развоју локалне самоуправе.

Жири је доделио и седам златних плакета – за развој спорта Вршцу, а за социјалну политику Јагодини. Лајковац је добио плакету за дечије културно стваралаштво, Ниш за инвестициону климу. Модеран плански развој награђен је у Новом Београду, а добра организација администрације у београдској општини Стари град. Чајетина је добила плакету за развој туризма.

Награде ће бити уручене 16.децембра на свечаности у Привредној комори Србије у Београду.
Признање „Градови и општине будућности“ установили су „Агробанка“ ад Београд, Центар за мала и средња предузећа у Београду и Клуб привредних новинара Србије, у жељи да промовишу успешне регионалне и општинске пројекте у Србији.

Жиријем, који је све одлуке донео једногласно на основу личног увида и презентације промотивних пројеката и програма, председавао је Милутин Миловановић директор Института „Кирило Савић“. Чланови жирија су уредник у Центру за мала и средња предузећа Слободан Малдини, проф. Универзитета у Крагујевцу Милун Бабић, професор Универзитета у Новом Саду Вељко Радојевић, извршни директор „Агробанка“ ад Србољуб Маринковић, саветник за маректинг у тој банци Љубица Стефановић и новинари Драган Стојев, Бранислав Гулан, Милош Чолић и Зоран Павић.

Иначе, Крагујевац је, да подсетимо, прошле године на истом конкурсу, у конкуренцији 47 градова и општина, освојио Сребрни пехар као једно велико градилиште и град који се развија на основу стратешких докумената којима су дефинисани основни правци развоја.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.