Неопходна новчана помоћ за лечење професора Друге крагујевачке гимназије

Данас је Преподобномученик Никон и другии (ПОСТ ). Уторак 96. дан .2016, још 270 дана до краја године.Температура

Данас је Преподобномученик Никон и другии (ПОСТ ). Уторак 96. дан .2016, још 270 дана до краја године.Температура данас од 11 до 28 степени., 991 мб , вероватноћа падавина 10%, Север-Североисток, Слаб ветар, 1.7м/с . Крагујевац богатији 3 дечака.Хитна помоћ интервенисала 59 пута , 76 одраслих прегледано у амбуланти за одрасле и 29. деце прегледано на педијатријском одсеку.Евро 122,7899, Долар 107,9472

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић наставио је посету крагујевачким привредницима обиласком компаније “Санел“.Један од циљева посете било је упознавање са начином пословања ове компаније, али и пружање подршке привредницима који послују на територији града.Оштећеним родитељима, који су у периоду од 1. марта 2013. до 1. септембра 2014. године боравак деце у обданишту плаћали више од законом прописане цене, уплаћено је више од 67 милиона динара на име накнаде штете.Портаживања града према Радио телевизији Крагујевац у износу од око 3.5 милиона динара могла би да буду отписана према предлогу одлуке Градског већа, о чему ће се одлучивати на наредној седници локалног парламента.

У оквиру републичке кампање, лидери коалиције Двери-ДСС су посетили Крагујевац и заједно са локалним функционерима разговарали са грађанима.МУ после 4 године у власти у овој изборној кампањи промовише rolex, bmw,, смартиће, Picasso( још увек затворен од стране пореских органа). Сви ће то имати ако он победи.Мења се унутрашњи изглед Тржница ? НВ постао ентеријериста.Поред РУ и МУ , Слађан уредио аутобуско стајалиште у Маршићу. Додуше, ови се не возе аутобусом.Још један голуб на крагујевачком политичком небу Драган Стевовић из Г 17, прелетео у ДСС.

Улица Цара Душана у насељу Пивара добила је нови изглед. Асфалтирањем су санирана бројна оштећења ове сабраћајнице у дужини од око 400 метара.Градско веће донело је решење о образовању Радног тима за анализу трошкова за топлотну енергију који се плаћају из буџета града Крагујевца.Задатак тог тима, који броји 12 чланова је да изврши детаљну анализу утрошка средстава намењених измиривању трошкова за загревање школа и установа културе и размотри могућност преласка са чврстих горива и лож уља на даљински систем грејања.У Великом парку отпочела акција постављања 500 нових канти за смеће на територији града које су купљене средствима из Еколошког фонда.Почео упис првака у ОШ Радоје Домановић. КРАГУЈЕВАЧКИ КУЋНИ САВЕТ помогао још једној Скупштини станара да се самоорганизује.Миодраг Костић одржао предавање на Економском факултету, поводом Дана студената.

Средстава за реконструкцију трим стазе у Шумарицама уизносу од 7 и по милиона динара обезбедио је град Крагујевац, а завршни слој, такозвана малч подлога биће урађена уз донацију Министарства омладине и спорта и Атлетског савеза Србије за 20 дана. Пре неки дан се овим поводом сликао Шума, а јуче Никола.Приликом представљања листе СПС-ЈС, Палма је у заносу врућине у хали Парк, представио Николу Урошевића, као најбољег бубњара у Србији.

Од данас почиње пријављивање и куповина карата за туристичке водичке туре, које је Туристичка организација „Крагујевац“ припремила за 2016. годину. Прва тура ће бити организована 23. априла, док је последња заказана за 22. октобар.

Професору Друге крагујевачке гимназије Томиславу Томашевићу, који болује од две тешке хроничне болести и тренутно се налази на лечењу у Паризу, неопходна је новчана помоћ.За успешан завршетак лечења потребно је 9 000 евра. Сви који желе да помогну могу то учинити уплатом на рачун 150-9001000561494-64, КБМ банка.

Циклус слика које је Пал Дечов изложио у Малом ликовном салону Народног музеја носи назив “У додиру са природом“.Партибрејкерс, Електрични оргазам, Мајке, Мортал комбат, Зостер и Вива Воx придружили су се извођачима „Арсенал феста 06“ који ће бити одржан 23, 24. и 25. јуна у Крагујевцу.

  • Јубиларни 20. Позоришни сусрети ученика гимназија Србије одржавају се од 1. до 10. априла, у Крагујевцу, у организацији Ђачког парламента Прве крагујевачке гимназије и Ученичке организације „Сопче“.У оквиру овог десетодневног пројекта, представиће се 27 трупа из градова широм Србије. Представе ће се 1, 2. и 10. априла играти у Позоришту за децу, а осталим данима у Театру.
  • Ревија најбољих филмова из 2015. године од 1 до 30 априла у Cineplexx Крагујвац Плаза. „Бићемо прваци света“, комедија „Горчило, јеси ли то дошао да ме видиш?“, љубавна драма „Смрдљива бајка“ , „Хиљадарка“„Стар Wарс: Буђење силе“„Спектра“, „Марсовац“ , „Пут до славе“, „Џој“, „Опклада века“ ,„Повратник“„Алвин и веверице: Велика авантура”, „Мали Принц”, „Хотел Трансилванија” и „Снупи и Чарли Браун: Филм о клињама”
  • Удружења „Видо“ и „Стандуп.рс“ из Београда, организују 6. априла ново вече стендап комедије у Крагујевцу, на вечерњој сцени Позоришта за децу, где ће наступити Крагујевчанин Милош Радојковић, Ана Златановић из Обреновца и Београђанин Никола Радојловић, а водитељ вечери је Милош Новаковић.
  • МОША ОДЛОВИЋ – дружење с писцем , Дечја библиотека ( Милована Глишића 44) 7 април у 17:00.
  • У петак, 8. априла у хали „Језеро“ одржаће се хуманитарни концерт Амадеус бенда.
  • ДРЖАВНИ ПОСАО- 8 април , 20:00, Сцена 303.
  • Култна представа „Чикашке перверзије“ поново ће бити одиграна у крагујевачком Позоришту за децу, 17. априла, од 20 сати.
  • Карте за наступ светски познатог мотивационог говорника Ника Вујичића, који ће се одржати 18. априла, од 20 сати, у хали „Језеро“, пуштене су у продају, по цени од 250 динара.

Среда: ФК РАДНИЧКИ – ФК Борча ( 15,30, заостала утакмица 19 кола, Чика Дача)

Данас без струје:
од 09.00 до 15.00 у Општини Рача и насеље Брзан у општини Баточина.
од 09.00 до 14.30 Приштинска,део Колубарске и део Омладинских Радних Бригада.
од 09.00 до 14.30 Мишарска, Чехова,Зоре Радуловић, Лицика и део Кнеза Михаила.
од 09.00 до 14.00 Светозара Марковића бр. 101, Брђанска, Богољуба Чукић и Љерке Варагић.

Добар дан !

 

Извор:

Зоран Јовановић

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.