Растко Обрадовић Трио

Растко Обрадовић наступа 12.октобра oд 21 h у Контакт галерији СКЦ-а са својим тријом кога још чине Александар

Растко Обрадовић наступа 12.октобра oд 21 h у контакт галерији СКЦ-а са својим тријом кога још чине Александар Грујић и Богдан Ђурђевић.

Иако тек свршени студент џез одсека Краљевске музичке академије у Ослу, Растко је један од најтраженијих саксофониста на српској џез сцени. Одликује га аутентичан и упечатљив тон који му је отворио врата сарадње са искусним музичарима из земље и иностранства. Растко је изузетан импровизатор, а развијао се под снажним утицајима Јан Гарбарека, Михаела Брецкер-а, Бојана З, Сонија Ролинса. Током студија у Ослу наступао је са Растко Обрадовић квартетом, у којем су још и Андерс Арум (клавир), Јенс Фосум (бас) и Хермунд Нyгард (бубњеви), а често и у дуету са Ерленд Албертсеном (контрабас/ел.бас). У Норвешкој је своје умеће довео готово до савршенства и оставио је сјајан утисак на ондашње музичаре који га сада позивају да из Београда одлази у Осло како би наступао са њима. По повратку са студија, Растко стално добија позиве за наступе и студијске ангажмане. Пажљиво бирајући музичаре са којима сарађује и пројекте у којима учествује (Милош Бранисављевић Квартет, Александра Денда, Васил Хаџиманов, Раyмонд Стораунет Лавик, Марко Ђорђевић, Лука Игњатовић) Растко Обрадовић гради своју репутацију и оставља простора за ауторски пројекат.

Александар Грујић је пијаниста широког спектра интересовања и деловања у музици. Студирао је класични клавир на београдској музичкој академији, џез на Утрехт конзерваторијуму у Холандији и савремену импровизацију на конзерваторијуму у Амстердаму, такође у Холандији. Приватно је студирао јужно индијски ритмички систем са Б.Ц. Мањунатом у Индији а такође и електронску музику са Роберт Ројом са Њујоршког Универзитета. Добитник је многих награда укључујући и Холанд Kасино Џез амп; Поп Ауард 2009. Од 2013. године, по повратку из Холандије, живи и ради у Србији. Активан је на српској и европској џез сцени као соло уметник и сарадник многих истакнутих инструменталиста. Бави се педагошким радом у средњој музичкој школи Станковић у Београду као професор џез клавира.

Најмлађи члан овог састава, бубњар Богдан Ђурђевић, иако још увек ученик средње музичке школе, веома је ангажован на београдској џез сцени. Наступао је са бројним саставима на најзначајнијим џез фестивалима у Србији, укључујући Београдски џез фестивал, Нишвил, Јаззик… Освојио је бројне награде на националним и интернационалним такмичењима. Стални је члан квартета вибрафонисте Милоша Бранисављевића и састава „КК ТРио“.

.

Цена улазнице је 200 динара.

Преузето са: http://www.skckg.com

Аутор: Александар Ђорђевић

 

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.