„Рок музеј“ стиже у Крагујевац

Изложба „Рок музеј уживо“, на којој ће бити представљени разни аутентични експонати попут музичких инструмената, сценске одеће, колекције

Изложба „Рок музеј уживо“, на којој ће бити представљени разни аутентични експонати попут музичких инструмената, сценске одеће, колекције фотографија и омота плоча из златног доба ове врсте музике код нас, биће отворена у четвртак у 20 часова, у Дому омладине у Крагујевцу и трајаће до 26. јуна. Од 21 сат посетиоце очекује и концерт на ком ће наступити ученици музичке школе „Октава“, „Kepa & Free Spirits“ и „Vlada Jet Band“.

Пројекат „Рок музеј“ је настао у оквиру Института за савремену музику. Са иницијативом да „Рок музеј“ постане саставни део нашег културног живота јавност је упозната на инаугурацији октобра 2015. године. Публици ће представити неколико група аутентичних експоната као што су музички инструменти и опрема, сценска одећа и обућа, колекције фотографија актера, омоти плоча, књиге и часописи који третирају рок културу.

Суштина целе приче о рокенролу су њени ствараоци. Да рокенрол не вреди ни пет пара без живе свирке, Рок музеј ће доказати својим јединственим издањем „Уживо“, где ће покушати бар фрагментарно да данашњу публику подсети на старе мајсторе, јер роцк култура није за тамо неки прашњави музеј и архив – већ је и даље ументички релевантна, жива!

Пре него што „Рок музеј“ добије сталне просторије и ресурсе за свој рад, што је планирано да се деси у току 2016. године, опредељење је да се мисија музеја стално промовише кроз тематске изложбе артефакта у разним градовима земље. Поставка у Крагујевац долази из Ниша, где је била од 2. до 14. јуна, док је Нови Сад „уписан“ за крај августа и почетак септембра.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.