„Сваки корак се рачуна“ у шопинг центрима широм Србије

Од овог викенда, па све до краја јуна, у шопинг центрима у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу

Од овог викенда, па све до краја јуна, у шопинг центрима у
Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу
моћи ћете да измерите број својих корака за време куповине
У оквиру акције „Месец шетње“, чији је слоган „Сваки корак се рачуна“, студенти медицине мотивисаће грађане да што више ходају тако што ће им у шопинг центрима у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу, сваког викенда до краја јуна, делити педометре којима могу да измере број корака који су направили за време куповине.

Сви заинтересовани грађани моћи ће, уз лични документ, да преузму педометре и да их користе за време боравка у шопинг центру. По завршеној куповини, студенти медицине и нутриционизма претвориће број направљених корака у потрошене калорије и давати савете који тип физичке активности би требало укључити у свакодневне активности како би се постигао најбољи резултат.

Циљ акције је да се грађанима скрене пажња на то колико се крећу и колико корака направе у току дана. Имајући у виду да је 10.000 препоручени број корака који би дневно требало направити, студенти медицине желе да на забаван начин покажу грађанима колико су заправо у току дана (не)активни и пошаљу јасну поруку: СВАКИ КОРАК СЕ РАЧУНА!

Акција „Месец шетње“ одржава се у оквиру националне кампање „Пронађи меру“ коју већ четири године успешно спроводе студенти медицине окупљени у Комитету за међународну сарадњу студената медицине ИФМСА–СрбиЈа и чланови Друштва дијететичара-нутрициониста Србије, а уз подршку Министарства здравља Републике Србије, Коца-Кола Фондације и В+О Комуникације.

Више информација о акцији „Месец шетње“, али и о самој националној кампањи „Пронађи меру“, можете пронаћи на сајту www.pronadjimeru.com

 

 

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.