Вести КГ – нова медицинска опрема за Хитну помоћ у Крагујевцу

Нова медицинска опрема за Хитну помоћ у Крагујевцу, време сунчано и релативно топло за ово доба године...

Заводу за хитну медицинску помоћ Град Крагујевац је средствима из буџета обезбедио нову медицинску опрему и то два мануелна дефибрилатора, два ЕКГ апарата и две спиналне даске у вредности од 2,5 милона динара. Ова опрема је стављена у функцију и тим поводом  заменик градоначелника Небојша Здравковић и  члан Градског већа за здравство и социјална питања Гордана Дамњановић посетили су данас ову здравствену установу.

У питању је 2,5 милиона динара које је Град обезбедио за ову здравствену установу, медицински апарати новије генерације којим ће лекари хитне помоћи моћи да реагују на терену. Свима је добро познато да је код срчаних удара најбитније време и да је код преживљавања ових пацијената кључан одзив. До сада је град служби хитне помоћи обезбедио модеран објекат и боље услове за рад а следећи корак је успостављање директне везе са Клиничким центром како би учинак медицинских стручњака био још бољи – рекао је Небојша Здравковић, заменик градоначелника.

Говорећи о важности медицинске опреме обезбеђене за Завод за хитну медицинску помоћ, Гордана Дамњановић, члан Градског већа каже да ће унапредити рад Завода и ставити га на позицију која му и припада као четвртом по величини у Србији.

Будућност је у телемедицини, у смањивању реакционог времена. Уколико успемо у нашим намерама, у унапређивању квалитета рада Завода, постићи ћемо минут и по одзив за наше суграђане што је од изузетног значаја – објаснила је Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравство и социјална питања.

Према речима директора Завода за хитну медицински помоћ, доктора Александра Кличковића набавком ове медицинске опреме заокружује се опремање здравствене установе.

Апарати мануелни дефибрилатори омогућавају једну сасвим нову услугу а то је примена спољашњег песмејкера, што значи да код пацијената који су животно угрожени због преспорог срчаног рада можемо да делујемо и да га одржавамо у животу до доласка у Клинички центар.

ЕКГ апарати омогућавају пренос података, односно записи срчаног ритма до конорарне јединице, самим тим екипа интервентних кардиолога могу да се припреме и да пацијент одмах буде збринут у ангио сали, рекао је доктор Кличковић. Ови апарати могу да се користе у свим временским условима, а уз информациони ПАД систем који је у плану да се спроведе у Крагујевцу, повећаће се проценат преживљавања, који је сада око пет процената.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је шест беба – две девојчице и четири дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује сунчано и веома топло време за ово доба године.

Минимална дневна температура -1°Ц, максимална дневна температура од 11°Ц.

Дуваће јужни ветар брзином од 1 м/с.

Влажност ваздуха 68%, док ће УВ индекс бити 1.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.