Вести КГ – пријем захтева за статус енергетски заштићеног купца

Пријем захтева за статус заштићеног енергетског купца, време претежно сунчано и хладно, роде вредне...

Из Градске управе за здравство и социјалну заштиту подсећају грађане који испуњавају услове за стицање статуса енергетски заштићеног купца да своје захтеве могу поднети локалној самоуправи на кружном шалтеру у холу зграде Градске управе где уједно могу добити и све потребне информације. Према речима докторке Гордане Дамјановић, члана Градског већа за здравство и социјална питања, ово право у Крагујевцу остварује око 6 хиљада грађана, а од почетка године је поднето око 1000 захтева.

– Када говоримо о људима који имају право да стекну тај статус, у складу са Уредбом о енергетски угроженом купцу која је ступила на снагу 1. јануара 2016. године, то су минимална примања која за једночлано домаћинство не прелазе 13 595 динара, за два и више чланова не прелазе 19 795 динара, за четворо и више чланова 25 975 и за шест и више чланова 32 000 динара. То је један од услова. Примаоци новчане социјалне помоћи и дечијег додатка и људи чији живот и здравље зависе од посебних медицинских апарата чије напајање је на струју. Што се тиче друге врсте услова, то је количина потрошње која је такође прописана овом Уредбом. Једночлано домаћинстви  се, на пример, ослобађа за 120 киловата електричне енергије али у случају ако је његова потрошња до четири пута већа, а ако је потрошња већа, између 4 – 6,5 пута онда се домаћинство ослобађа за једну половину – објашњава др Гордана Дамњановић.

Корисници социјалне новчане помоћи и дечијег додатка овај статус остварују и без подношења захтева, с тим што у овом случају статус енергетски заштићеног купца важи до истека ове принадлежности, а не до краја календарске године као у случају када се овај сатус стиче на основу месечних прихода у домаћинству.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је седам беба – четири девојчице и три дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује претежно сунчано и хладно време.

Минимална дневна температура -9°Ц, максимална дневна температура од -1°Ц.

Дуваће северозападни ветар брзином од 2 м/с.

Влажност ваздуха 71%, док ће УВ индекс бити 1.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.