Жика је важио за највећег женскароша, али Гидрина прича је сасвим другачија

Драгомир Бојанић Гидра је један од највећих глумаца са ових простора, а уједно је и део највеће екс

Драгомир Бојанић Гидра је један од највећих глумаца са ових простора, а уједно је и део највеће екс југословенске заблуде.

Гидра је у „Жикиној династији“, која му је без сумње најпознатије остварење, стално глумио женскароша. Кроз све те перипетије и заврзламе које су му се дешавале, увек су уз њега биле Дара, Хелга, Лилика или већ нека друга дама.

Због тога Гидра велики број људи, поготово млађе популације, који су били врло мали или су се родили тек пошто је он умро, доживљава као великог швалера, који је стално салетао женски род.

Медутим, истина је другачија …

Гидра је био лудо заљубљен у своју жену и старију колегиницу Љиљану Контић. Они су се упознали и забављали док је он још био на студијама глуме, а венчали су се 1966. године.

Гидра је од милоште своју вољену звао Љаља, са њом је 1970. добио и ћерку Ану. Цела земља причала је како је Гидра супругу и ћерку испред породилишта дочекао са троје кола, у која је натрпао пола тадашњих музичара из Скадарлије. То је била права лудница и догађај број један тих дана у граду.

Али нису им увек цветале руже. Они су се толико свађали, да је по њима могла да се направи сјајна љубавна комедија! Љубавна комедија – зато што су се после сваког сукоба мирили и враћали једно другом.

Њихове свађе биле су веома бурне, али пошто су често биле јавне, уједно су биле и сјајна тема за шале Мире Ступице и осталих Гидриних колега у бифеу позоришта Клубу књижевника. Заплети су били равни љубавним филмовима са Хјуом Грантом, Џулијом Робертс, Рајаном Рејнолдсом и осталим члановима романтичне гарде.

– Нисам веровао да могу бити тако упецан. Када сам био младић, нисам могао ни да претпоставим да ћу једног дана бити толико везан за породицу. Носи нас заједнички ветар, а Љаља трепти нада мном. За породицу је изузетно важан флуид који нас спаја – причао је својевремено Гидра, кога су жена и ћерка често пратиле на снимањима да не би био усамљен.

Иначе, Љаља је као традиционална Црногорка одлучила да се мало повуче из јавног живота и више посвети њиховој породици.

– На Академији сам била врло амбициозна, али оног тренутка кад сам се удала за Гидра, била сам свесна да ће у интересу породице глума морати да трпи. Ваљда је то нама, женама, у крви. Гидрин хумор је ведар, животан, али он има и драмских улога у кући. То је човек који може много тога да истрпи, али оног часа када прсне може свашта да се деси. Међутим, за наш брак најважније је да једно у другом поштујемо личност и њену независност – причала је Љаља.

А о њиховој различитости, али и складности сведочили су и многи други глумци.

– Као што су били различити по темпераменту и глумачким остварењима, Љаља и Гидра били су потпуно другачији када су била у питању политичка збивања у земљи. Наиме, глумац је помно пратио сва дешавања читајући дневну штампу и слушајући вести и врло гласно се нервирао, док је његова супруга била умногоме смиренија – присећа се босански глумац Емир Хаџихафизбеговић.

Извор: 24сата.рс

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.