ФИЛУМ би коначно могао да се усели у објекат Дома војске

Данас је Преподобна Марија Египћанка (ПОСТ ), Четвртак 105. дан .2016, још 261 дан до краја године.Темпратура данас

Данас је Преподобна Марија Египћанка (ПОСТ ), Четвртак 105. дан .2016, још 261 дан до краја године.Темпратура данас од 13 до 22 степени., 984 мб . Вероватноћа падавина 77.88% Североисток, Слаб ветар, 3.1м/с.Крагујевац богатији за 4 девојчице и 3 дечака / Евро 122,9538, Долар 108,9823

Претпоследња у досадашњем сазиву одборника, редовна, тридесетосма седница Скупштине града заказана је за петак 15. април.( Последња МУ мисија на тој функцији ) . Додела Годишње награде града Крагујевца – Ђурђевданске награде за 2015. годину најважнија је одлука. Начелник Полицијске управе Крагујевац, Слободан Малешић требало би да, на седници Скупштине града, буде именован за заменика председника Савета за безбедност града Крагујевца.Након вишегодишњих преговора, крагујевачки Филолошко-уметнички факултет би коначно, од наредне академске године, могао да се усели у објекат Дома војске, за чију је реконструкцију Универзитет већ обезбедио 11 милиона динара.У организацији Правног факултета у Крагујевцу и фондације Hans Zajdel у хотелу Крагујевац је у току регионално саветовање на тему Правна сигурност као поспешујући фактор за директне стране инвестиције.Марко Ђурић директор Владине канцеларије за Косово и Метохију, у пратњи градоначелника Крагујевца Радомира Николића обићи ће породице смештене у том колективном центру.Након тога, Марко Ђурић и Радомир Николић обићи ће радове на изградњи зграде (Велимира Стевановића – Бресница) у којој ће стамбено бити збринут део породица из колективног центра у Трмбасу. Пројекат заједнички реализују град Крагујевац, УНХЦР, Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије и удружење грађана “Визија“ средствима Европске уније. Вредност радова је 54 милиона динара. Град је обезбедио земљиште и неопходне прикључке.Пламен 10. Школских олимпијских игара, које ће ове године бити одржане од 9. до 15. маја у Врању, је прошао и кроз Крагујевац.У току су завршни радови на тампоњирању и асфалтирању Гајеве улице у Кошутњаку чија је инвестиција око пет милиона динара. Такси возач је дужан да вожњу наплати искључиво у износу који покаже таксиметар у тренутку завршетка превоза. Такси возач је, такође у обавези да изда и рачун кориснику услуге такси превоза за обављени превоз који садржи датум, релацију или километражу и цену превоза, а који је потписан и оверен печатом превозника. Свако друго средство које се користи уместо таксиметра (таблет- уређаји и сл.), је у супротности са законом. „.
.

СНС асфалтира улице. Представници листе „Верољуб Верко Стевановић – Заједно за Крагујевац (ДС ЗЗС)“ истакли су да грађани месних заједница Белошевац, Пивара и Филип Кљајић ( Центар су прескочили) од почетка грејне сезоне не могу да живе нормално од пепела, дима и непријатних мириса из постројења Енергетике.( Баш ме чуди да то нису примећивали 10 година док су били на власти).Кандидати са изборне листе „Борис Тадић – За наш град – СДС“ посетили су насеље Грошница и том приликом представили свој политички програм и склопили споразум са грађанима везан за коришћење новца од пореза на имовину.“У фокусу кампање Социјалдемократске партије Србије, као коалиционог партнера СНС на листи „Александар Вучић – Србија побеђује“ су економија, привлачење домаћих и страних инвестиција и нова радна места.Не може се причати о развојном замаху у Крагујевцу док мештани многих села имају проблеме који приличе деветнаестом, а не двадесет првом веку, истакли су представници коалиције Демократске странке Србије и ДВЕРИ приликом представљања свог програма мештанима Ресника.Активисти политичког покрета „Доста је било – Саша Радуловић“ наставили су акцију представљања свог локалног политичког програма.

Професору Друге крагујевачке гимназије Томиславу Томашевићу, који болује од две тешке хроничне болести и тренутно се налази на лечењу у Паризу, неопходна је новчана помоћ.За успешан завршетак лечења потребно је 9 000 евра. Сви који желе да помогну могу то учинити уплатом на рачун 150-9001000561494-64, КБМ банка.

  • Предавање професора Владана Петровића – КРАГУЈЕВАЦ СОЛЛАРНИ ГРАД Скупштина града вечерас од 18:00
  • ПРИНЦЕЗА НА ЗРНУ ГРАШКА Позориште за децу , субота, 12:00
  • Представљање књиге Видосава Стевановића СТРАДИЈА И КОМЕНТАРИ Ботуње, субота, 16. априла у 19 часова.
  • ЛУДАК У РАЗВОЈУ@Дом омладине 16 април 2016 21:00
  • Култна представа „Чикашке перверзије“ поново ће бити одиграна у крагујевачком Позоришту за децу, 17. априла, од 20 сати.
  • Карте за наступ светски познатог мотивационог говорника Ника Вујичића, који ће се одржати 18. априла, од 20 сати, у хали „Језеро“, пуштене су у продају, по цени од 250 динара.
  • 22. априла у Студентском културном центру ће наступити Функтастиц Цоалитион Немање Златарева који ће овом приликом представити нови студијски албум „For The First Time“

Традиционални одбојкашки “Ђурђевдански турнир” за кадеткиње, 19. по реду, одржаће се у недељу, 22. маја, у Крагујевцу. На турниру ће наступити 16 екипа, а право учешћа имају све играчице рођене 1999. године и млађе.У полуфиналу Футсал купа Србије, Економац ће 20 априла дочекати екипу Новог Пазара, одређено је жребом у Кући фудбала.
Среда : РК Рудар – РК РАДНИЧКИ ( 3 коло плеј аут)

Данас без струје:
од 09.30 до 14.00 Косте Абрашевић, Каћанског, Др Јована Ристић од бр.212-224, и Крагујевачког октобра иза Музеја.
од 09.00 до 14.00 Драча-игралиште
од 09.00 до 14.00 сати Вишеградска, Шарпланинска, Милоша Голубовић, део Илије Коловић, Браничевска, Цетињска и део насеља Горња Сабанта.
од 09.00 до 14.00 25.Српске дивизије, Тополска и део Авалске.
од 09.00 до 13.00 Лава Толстоја у Општини Лапово. о

Добар дан !

Извор:

Зоран Јовановић

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.