Градско веће објавило је јавни позив за доделу бесповратних подстицајних средства у области воћарства на територији града Крагујевца

Данас је Свештеномученик Ипатије Гангријски (Прво бденије) (ПОСТ ), Среда 104. дан .2016, још 262 дана до краја

Данас је Свештеномученик Ипатије Гангријски (Прво бденије) (ПОСТ ), Среда 104. дан .2016, још 262 дана до краја године.Темпратура данас од 7 до 26 степени., 992 мб . Вероватноћа падавина 43.27% Североисток, Слаб ветар, 2.1м/с .Евро 122,8584, Долар 108,0264.

ОЧЕКУЈЕМ ДА НЕКО ДАНАС ДОБИЈЕ ИЗВИЊЕЊЕ, ОГРОМАН БУКЕТ ЦВЕЋА И ЧОКОЛАДУ СА ЦЕЛИМ ЛЕШНИЦИМА ОД 300 ГРАМА.

Закон о јаким алкохолним пићима, који је ступио на снагу ове године, представљен у Регионалној привредној комори у Крагујевцу.Такси возач је дужан да вожњу наплати искључиво у износу који покаже таксиметар у тренутку завршетка превоза. Такси возач је, такође у обавези да изда и рачун кориснику услуге такси превоза за обављени превоз који садржи датум, релацију или километражу и цену превоза, а који је потписан и оверен печатом превозника. Свако друго средство које се користи уместо таксиметра (таблет- уређаји и сл.), је у супротности са законом.“Вуловић транспорт“ до краја године требало би да почне производњу тролејбуса намењених домаћем и страном тржишту.Градско веће објавило је јавни позив за доделу бесповратних подстицајних средства у области воћарства на територији града Крагујевца за ову годину у укупном износу од седам милиона динара.Средства су намењена за набавку противградних мрежа и пратеће опреме, без трошкова транспорта и монтаже, на корисним површинама од 25 ари до 1,5 хектара засада воћа.Гордана Дамњановић члан Градског већа за здравство и социјална питања потписаће уговоре са удружењима организацијама из области социјалне и здравствене заштите, о реализацији Програма којим се остварују потребе и интереси грађана у области социјалне и здравствене заштите на територији града Крагујевца за 2016. годину. Одлуком Градског већа одобрена су средства у износу од 8.250.000,00 динара за 17 удружења/организација у области социјалне заштите и 1.200.000,00 динара за 4 удружења организација у области здравствене заштите. 08,30 – Свечани салон зграде Градске управе.Министар одбране Зоран Ђорђевић и градоначелник Крагујевца Радомир Николић, у присуству ректора Универзитета у Крагујевцу Небојше Арсенијевића и декана ФИЛУМ-а Радомира Томића, обићи ће касарну Радомир Путник. Након обиласка предвиђене су изјаве за медије. 09:00 Дом војске.Долазак Олимпијског пламена за школску Олимпијаду који ће преузети пливач Лазар Карић ученик Прве крагујевачке гимназије. Након обраћања Николе Урошевића помоћника градоначелника за спорт, Борисава Станковића генералног секретара Савеза за школски спорт Србије и Милутина Стефановића стрелца и олимпијца, биће представљени ученици – учесници школске Олимпијаде у Врању. 12:00 Летња сцена у Великом парку .
Заштитна пешачка ограда постављена је у дужини од 150 метара у Косовској улици, код Политехничке школе. Вредност обављених радова је око 235 000 динара. Ради извођења радова на санацији улице Драгана Симића, Одељење за комуналне послове и саобраћај Градске управе за комуналне и инспекцијске послове града Крагујевца, забрањује саобраћај у оба смера у периоду од 13.04. до 20.04. 2016. године.Коло српских сестара у Крагујевцу у суботу приређује традиционални Ускршњи бал, који има добротворни карактер.
Кандидати са изборне листе “Борис Тадић – За наш град – СДС“ обишли су радове на ауто-путу Крагујевац – Баточина. Партија уједињених пензионера Србије је дала подршку Александру Вучићу јер верује у његову визију напретка Србије у којој ће пензије бити сигурне и редовне.МУ изјавио да следећа градска власт неће моћи без њега ( Тешио га Комшија јуче ујутру на брифингу..) . Ако буде као на Правном факултету , када су његови и Зекини пулени почишћени метлом за Студентски парламент, тешко да ће и цеЛЗИЈус прећи. Коалиција ЗЗШ ДС синоћ у Волпеу промовисала лептир машне. Претходно је Верко био на пољанчету код Манета у Бресници, али до блиског сурета политичких неистомишљеника није дошло.

У току су радови на санацији коловоза у улицама Вука Караџића, Светогорској, Даничићевој, санацији тротоара у улици Краља Александра Првог Карађорђевића, док је у Шумаричкој улици у току насипање и ваљање, а на простору Спомен парка се ради на обнови трим стазе.

КРАГУЈЕВАЧКИ КУЋНИ САВЕТ 27. Маја организује Дан комшија.

Чланови Крагујевачког кошаркашког клуба Раднички, предвођени председником клуба Николом Лончаром, боравили су у Школи за основно и средње образовање „Вукашин Марковић“, у циљу промовисања школе и ученика као равноправних чланова друштва. Школа „Вукашин Марковић“ се бави образовањем деце са сметњама у развоју, која су још увек маргинализована група, иако се инклузија увелико спроводи.

У току изложба „Сарвадор Дали – Између звезда и басни“, чувеног шпанског надреаслисте, у Кнез Михаиловом конаку у Крагујевцу.У Галерији СКЦ у току изложба ТXТ/СМБЛС, цртежи (2014-2016), аутора Дејана Голића.Продајни сајам намештаја, 10. по реду, одржава се на крагујевачком сајмишту до 17. априла.

Професору Друге крагујевачке гимназије Томиславу Томашевићу, који болује од две тешке хроничне болести и тренутно се налази на лечењу у Паризу, неопходна је новчана помоћ.За успешан завршетак лечења потребно је 9 000 евра. Сви који желе да помогну могу то учинити уплатом на рачун 150-9001000561494-64, КБМ банка.

  • ХИЛПЕРИК – Позориште за децу , вечерас од 18:00
  • Предавање професора Владана Петровића – КРАГУЈЕВАЦ СОЛЛАРНИ ГРАД Скупштина града 14.4 18:00
  • ПРИНЦЕЗА НА ЗРНУ ГРАШКА Позориште за децу , субота, 12:00
  • Представљање књиге Видосава Стевановића СТРАДИЈА И КОМЕНТАРИ Ботуње, субота, 16. априла у 19 часова.
  • ЛУДАК У РАЗВОЈУ@Дом омладине 16 април 2016 21:00.
  • Култна представа „Чикашке перверзије“ поново ће бити одиграна у крагујевачком Позоришту за децу, 17. априла, од 20 сати.
  • Карте за наступ светски познатог мотивационог говорника Ника Вујичића, који ће се одржати 18. априла, од 20 сати, у хали „Језеро“, пуштене су у продају, по цени од 250 динара.
  • 22. априла у Студентском културном центру ће наступити Функтастиц Цоалитион Немање Златарева који ће овом приликом представити нови студијски албум „For The First Time“

У полуфиналу Футсал купа Србије, Економац ће 20 априла дочекати екипу Новог Пазара, одређено је жребом у Кући фудбала.
Уторак : ЖРК Бор – ЖРК РАДНИЧКИ 22:26 ( КУП Србије) Португал Србија 2:1 ( футсал) реванш баража за ЕП 20.30, ККК РАДИЧКИ – ККБорац 55:103
Среда : РК Рудар – РК РАДНИЧКИ (18х, 3 коло плаy аут)

Данас без струје:
од 10.00 до 14.00 Милоја Радосављевић, Војводе Мицка и Стевана Милутиновић.
од 09.00 до 14.00 Горња Сабанта, Драча-игралиште, део Чумића,Доње Комарице и Великим Пчелицама-Браковска река.
од 09.30 до 13.00 Драгољуба Милованови-Бене
од 10.00 до 12.00 део Општине Рача.
од 09.00 до 11.00 Ружице Бојовић,део Авалске и Драгана Плачковић..

Добар дан !

Извор:

Зоран Јовановић

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.