HoReCa – 11 одличја на 2. Интернационалном Балканском кулинарском купу

Крагујевачки кулинари су на 2. Интернационалном Балканском кулинарском купу, одржаном од 12. До 15, маја у бугарском туристичком

Крагујевачки кулинари су на 2. Интернационалном Балканском кулинарском купу, одржаном од 12. До 15, маја у бугарском туристичком центру Св. Влас наши талентовани кулинари освојили су 11 блиставих одличја, од тога, 2 златне, 6 сребрних и 3 бронзане медаље.

Крагујевац и Србију представљали су председник HoReCa асоцијације Крагујевац и менаџер тима Вујадин Вујадиновић, потпреседник асоцијације и ментор HoReCa тима Владимир Арсенијевић, такмичари Стефан Николић, Александар Кељановић, Александар Милановић, Петар Дудаш и Милош Тотовић. И овог пута је указано поверење крагујевачким стручњацима Вујадину Вујадиновићу и Владимиру Арсенијевићу који су били у саставу многобројног судијског жирија састављеног од највећих светских професионалаца – Светског удружења мастер шефова са седиштем у Лондону.
Тим крагујевачких кулинара се такмичио у кулинарским дисциплинама као што су карвинг (древна тајландска дисциплина која подразумева резбарење воћа и поврћа), индивидуална јела од рибе, тимском такмичењу и најтежој дисциплини ‘’Црна Кутија’’ у којој екипе имају задатак да припреме јела од непознатих намирница.

На такмичењу се надметало више од 200 кулинара из преко 15 земаља из читавог света – представници Јапана, Јужне Кореје, Немачке, Украјине, Турске, Грчке, Словачке, Велике Британије и многих других кулинарских велесила били су присутни са својим најјачим тимовима.
Вујадин Вујадиновић тврди да је то доказ да се у Крагујевцу ради добро с младима.– Најпре бих похвалио сјајну организацију и домаћина који су се потрудили да се осећамо као код куће. Мотивисаност и жеља наших момака, уз неспорни квалитет, морали су да донесу врхунски резултат. Ово престижно такмичење је велико искуство и подстрек за ове момке, а мени је посебно драго што су се сјајно показали након такмичења у Румунији који је одржан прошлог месеца. Још једном смо показали да можемо да се носимо са свима у Европи и читавом свету, чак и да смо квалитетнији од многобројних екипа које имају у свом тиму брилијантне и искусне шефове. Ради поређења то је као да играте против Новака Ђоковића и победите га! Ово је до сада било најзахтевније такмичење на којем смо учествовали, а критеријуми су били екстремно подигнути на највишу могућу лествицу, што значи да су се за најмању грешку такмичари дисквалификовали. Још једном, морам да одам признање нашим младим момцима који су показали како се професија и Крагујевац, који представљају, воли и поштује.
Професор ТУШ ‘’Тоза Драговић’’ из Крагујевца и ментор HoReCa тима Владимир Арсенијевић, казао је да је веома задовољан резултатима и да је срећан што је део златног тренутка који уписује Крагујевац у гастрономску историју. За непуних месец дана донели смо Крагујевцу 36 медаља што до сада никад није забележено у историји Крагујевца! Тимски дух, жеља за усавршавањем, знање и мотивисаност наших такмичара су са сваку похвалу и могу вам рећи да сам изузетно поносан што сам део ове екипе. Скоро сви чланови HoReCa асоцијације су школовани у ТУШ ‘’Тоза Драговић’’ што само доказује какав кадар имамо. У наредном периоду наставићемо са напорним тренинзима и обукама како би одржали овај златан низ.
Такмичари HoReCa асоцијације изјавили су да су све зацртане циљеве у овој половини године остварили. ‘’Спремамо се као да идемо на Олимпијаду, учимо као ноћ пред испит, а кад смо на такмичењу, кувамо као да смо у друштву пријатеља. Мислимо да је то тајни састојак нашег рецепта за успех, кажу ови сјајни момци.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.