Живот прича – Невидљиви хероји 1. и 2. део

ЕМИСИЈА КОЈУ ТРЕБА ПОГЛЕДАТИ, ПРИЧА О ХЕРОЈСТВУ И ХРАБРОСТИ МЛАДИХ ЉУДИ НА КОЈЕ ЈЕ ДРЖАВА СРБИЈА ПОТПУНО ЗАБОРАВИЛА

ЕМИСИЈА КОЈУ ТРЕБА ПОГЛЕДАТИ, ПРИЧА О ХЕРОЈСТВУ И ХРАБРОСТИ МЛАДИХ ЉУДИ НА КОЈЕ ЈЕ ДРЖАВА СРБИЈА ПОТПУНО ЗАБОРАВИЛА

У ЕМИСИЈИ УЧЕСТВУЈУ НАШИ СУГРАЂАНИ БРАЋА ТОМИСЛАВ И ЗВЕЗДАН РАЧИЋ И ЊИХОВ ОТАЦ МИЛОРАД РАЧИЋ

Наставља се прича о воднику Рачићу који се последњи повукао са карауле Кошаре. Чућемо и како је Рачић заробио живог терористу, шта се дешавало нако пада карауле, како су реаговале старешине када се водник вратио последњи са Кошара и причу о пакленој ноћи када је НАТО бацио касетне бомбе усред вода војске СРЈ. У емисији причају и отац и рођени брат водника Рачића који су такође били на Косову. Отац је дошао за сином добровољно, а брат за братом. Да ли је све била издаја ? Да ли се водник Рачић осећа издано након свега? Како је војска реаговала на потпсивање Кумановског споразума и наређење да се повуку са Косова и Метохије? Ово је наставак приче о херојима са Кошара, о томе да пали борци немају спомен обележје, а преживели поштовање државе.Водник Рачић данас ради у кладионици.
Ово је прича о херојима који су погинулли или су били спремни да погину за одбрану тадашње СРЈ на караули Кошаре.
Од септембра 1998. до 10. априла 1999. око 200 младих војника је бранило границу наше земље са Албанијом, на караули Кошаре. Бранили су је од припадника УЧК, терориста који су упадали у СРЈ као организоване терористичке групе, потпомогнуте дејствовањем НАТО. Погинуло је њих 108.

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!!!

Пре тачно 17 година, 10.маја 1999.год. у рејону карауле Кошаре Нато авиони су  на моју јединицу  избацили гомилу касетних бомби од којих много  моје браће није преживело…

После 17 година неко  се сетио  да из заборава извуче све те догађаје који су везани за караулу Кошаре, једино место (што многи не знају) на којем је Нато, потпомогнут шиптарским терористима и Албанском војском извршио копнену агресију на Србију 1999.год
.
Сам Бог ме је сачувао и хвала му на томе!
А мојој браћи, херојима, који своје животе несебично дадоше за живот Србије, вечна им слава и царство небеско и хвала им!!!

У емисији „ЖИВОТ ПРИЧА“ на ТВ Прва ПРИЧАЈУ ОНИ КОЈИ ТРЕБА ДА ПРИЧАЈУ – ЗАБОРАВЉЕНИ!?!

 

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.