Кадети КК Раднички ушли у српску елиту

Кадети Крагујевачког кошаркашког клуба (ККК) Раднички обезбедили су учешће у јединственој Кадетској лиги Србије

Кадети Крагујевачког кошаркашког клуба (ККК) Раднички обезбедили су учешће у јединственој Кадетској лиги Србије пошто су у квалификационој утакмици надиграли паланачку Младост и славили убедљив тријумф 111: 60 (00:18, 02:30, 22:31, 12:32).
Трачак резултатске неизвесности појављивао се тек у првих десет минута, али је у преостале три деонице на паркету била практично само једна екипа – ККК Раднички.

Међу кошгетерима, успеху су највише допринели: најубојити стрелац Л. Радојевић са 28 поена, „двоцифрени“ Б. Ристановић – 18, Ј. Зорбас – 16 и Д. Поповић – 10, а за победу су погађали и: Н. Николић и Л . Саичић – по осам поена, Н. Спасојевић – суб, А. Недељковић, Л. Урошевић, М. Томашевић, М. Лазић – по четири, С. Ћурчић – два поена.

О првом крупнијем успеху младих нада ККК Раднички и ономе што их тек очекује у сезони која ускоро почиње, разговарали смо са Срђаном Ивановићем, првим тренером кадета.

Најпре смо проанализирали утакмицу, заинтересовани да ли је и на терену био однос снага као што показује резултат – +51?
Ивановић: Ми смо знали да имамо квалитетнији састав од паланачке Младости, међутим код млађих селекција тај однос снага увек треба да се изнова доказује на терену. Утакмицу смо отворили доста нервозно, али смо већ после прве четвртине преузели ствар у своје руке. Прецизним шутевима смо одговорили на њихову зонску одбрану, а нашом добром игром у одбрани су ствари полако дошле на своје место. Већ на полувремену је разлика била велика, па како нисмо посустајали ни почеком другог дела меча, екипа из Паланке се практично предала.

Ивановић издваја одлучујуће моменте за победу крагујевачког састава, уз оцену ривала.
Ивановић: Одлучујуће за победу је била наша одлична физичка припремљеност, као и сам састав екипе. Свих 12 играча могу квалитетно да одговоре захтевима које постављамо. Што се тиче појединаца у противничкој екипи, имају два веома талентована играча: Симеона Симића, члана кадетске репрезенације ове године, и Туфегџића. Они су нам задавали највише проблема. Наглашавам да је наша кадетска екипа на окупу практично тек месец дана, тако да и нису имали пуно времена за уигравање и постизање неких нарочитих резултата – то их тек чека. Екипа је састављена од бивших чланова КК Шумадија 1991, СК Фока и КК Крагујевац 96. Практично, сва најталентованија деца у том ’99. годишту су сада на окупу – у ККК Раднички.

Пред кадетима су сада такмичарски изазови у контитуитету. Од 24. октобра следи одмеравање снага најпре у 14 утакмица прве фазе такмичења у јединственој Кадетској лиги Србије.
Ивановић: Екипа ККК Раднички биће једна од 16 најбољих кадетских екипа у нашој земљи које ће се кроз квалификације у својим регионима пласирати у ову јединствену Кадетску лигу Србије. Такмичење се одвија у две групе по осам екипа, прве четири из обе групе настављају такмичење у плеј-оф групи, а слабије пласирани биће у плеј-аут групи. На крају такмичења те две квалитетније групе даће учеснике фајнал фора за шампиона Србије. Лига се практично завршава крајем априла или почеком маја наредне године.

Још увек нису познати сви ривали Крагујевчана, али је већ извесно да ће се у хали „Гордана Гоца Богојевић“ у Великом парку играти квалитетна кадетска кошарка, сматра Ивановић.
Ивановић: Не знамо све конкуренте, пошто су квалификације по регионима у току, али за сада су, на пример, у Београду прошли КК Земун и КК Визура који су избацили, рецимо, један Партизан. У наредне две недеље се завршавају и додатне квалификације, па ћемо онда имати јасну слику. Познато је да је вајлд карту добила екипа Звечана.

О клупским амбицијама у такмичењу кадета, Ивановић каже:
Ивановић: Без обзира ко ће нам на крају бити ривали, што се ККК Раднички тиче, борићемо се свим силама да се пласирамо у горњу, односно квалитетнију групу. Желимо да кроз ово такмичење афирмишемо неколико веома таленованих играча.

На крају разговора, затражили смо стручни суд – какав кошаркашки потенцијал има у рукама тренер коме је ККК Раднички поверио своје кадете?
Ивановић: Потенцијал екипе је прилично велики и без икаквог страха и респекта улазиће у утакмице са свим противницима. Уз мало спортске среће и добро здравствено стање дечака, наши домети су веома високи. Примарни циљ, ипак, није освајање неког првог, другог или трећег места, већ да неко од наших дечака кроз ово такмичење стаса у сениорског играча и наследи неког од наших највећих имена крагујевачке кошарке.

КАДЕТИ ККК РАДНИЧКИ
Никола Спасојевић, позиције 2, 3
Алекса Недељковић 1
Јанко Зорбас 1
Немања Николић 1, 2
Давид Поповић 2, 3
Борис Ристановић 3, 4
Лука Урошевић 2
Лазар Радојевић 4, 5
Михајло Томашевић 3
Лука Саичић 4
Момчило Лазић 4, 5
Саша Ћурчић 2, 3
Немања Николић 1,2
Филип Милосављевић 1
Милан Стожинић 2, 3
Јован Ђорђевић 4

ККК Раднички ће у наступајућој сезони имати такмичарске саставе сениора, јуниора и кадета који ће бити представљени јавности у овом месецу, пред почетак лигашких надметања.
Крагујевачки кошаркашки клуб Раднички је члан регионалног Кошаркашког савеза Централне Србије и Кошаркашког савеза Србије. Преко КСС је и члан Спортског савеза Србије, Европске кошаркашке федерације и Светске кошаркашке федерације.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.