Све већи броја дивљих депонија на територији града

Због све већег броја дивљих депонија на територији града, Градска управа за комуналне инспекцијске послове ће од следећег

Због све већег броја дивљих депонија на територији града, Градска управа за комуналне инспекцијске послове ће од следећег понедељка појачати инспекцијски надзор на локацијама где несавесни грађани праве депоније.

У Дуленској улици у насељу Бресница, одмах поред асфалтираног пута, ружна слика овог дела града. Иако у близини, са друге стране улице, постоји знак са натписом „забрањено бацање смећа“ несавесни грађани се ипак не обазиру на то и разне врсте отпада бацају поред оближњих кућа. Мештани овог дела града већ више од годину дана муче муку са несносним смрадом који се ка њиховим кућама шири од депоније коју су како кажу, направили житељи околних насеља. Иако су се много пута обраћали надлежнима за помоћ овај проблем никако да се потпуно реши, јер депонија се поново направи.
Ипак надлежни се како кажу труде да реше проблем дивљих депонија којих на територији града има све више. Управо у циљу спречавања нарушавања хигијенских услова, од понедељка ће у сарадњи са комуналним полицајцима и инспекторима бити појачан инспекцијски надзор на локацијама које су евидентиране као потенцијалне депоније.

Екипе Чистоће свакодневно уклањају велики број депонија, међутим грађани на истом месту поново остављају ђубре. Поставља се питање да ли у насељима поготову приградским има довољно контејнера, чија би набавка и постављање можда решили проблеме бројних грађана.

извор:К9

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.