Игралиште y Лекиној бари остаје, за обданиште се тражи нова локација!

Град трага за новом локацијом, јер су фирме из Ниша и Лесковца, које раде идејно решење два обданишта

На игралишту поред Основне школе „Ђура Јакшић” ипак се неће градити ново обданиште, сазнаје портал Прессек.

Град трага за новом локацијом, јер су фирме из Ниша и Лесковца, које раде идејно решење два обданишта у Крагујевцу, закључиле да је реч о нестабилном земљишту, односно клизишту, те да ова локација није погодна за градњу.

То је порталу Прессек потврдио и Зоран Рајовић, помоћник градоначелника Крагујевца.

– Нажалост обавештени смо да је реч о терену са клизиштем, те се сада трага за новом локацијом, каже Зоран Рајовић.

Он је додао да ће се о новој локацији донети одлука у наредних неколико дана, а да ће јавност благовремено бити обавештена.

– Најважније је да се од изградње обданишта не одустаје, само морамо да пронађемо нову локацију, где су сви папири „чисти”, односно да је земљиште 100 одсто градско, објашњава Рајовић.

Да подсетимо, грађани Лекине баре, где је првобитно било планирано да се гради обданиште недавно су почели да потписују петицију против изградње на том месту. Наиме, они су сматрали да ће ако се на том месту изгради обданиште уништити дечје игралиште и спортски терени.

Иначе, предшколске установе „Ђурђевдан” и „Нада Наумовић” расписале су, подсећамо, 13. фебруара, јавне набавке мале вредности за услуге израде идејног пројекта за изгрању два нова вртића – једног у Улици Теслиној, изнад Пиварског парка, а другог у близини школе „Ђура Јакшић”.

За два посла који укупно вреде 2.400.000 динара изабрана је заједничка понуда фирми „Грминг” и „Нишинвест” из Ниша и „Цербинг” из Лесковца.

Услуга израде пројекта за изградњу новог вртића у оквиру ПУ „Нада Наумовић” коштаће 1.290.000 динара, а вртића у оквиру ПУ „Ђурђевдан” у Теслиној улици 1.110.000 динара.

Извор: https://www.pressek.rs/PRESEK/

Аутор: Александар Ђорђевић

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.