У Спортском центру „Парк“ почеле припреме за овогодишњу купалишну сезону

Данас је +++ СВЕТИ ЋИРИЛО И МЕТОДИЈЕ; свети Никодим српски, Уторак 145. дан .2016, још 221 дан до

Данас је +++ СВЕТИ ЋИРИЛО И МЕТОДИЈЕ; свети Никодим српски, Уторак 145. дан .2016, још 221 дан до краја године.Температура данас од 13 до 22 степена,притисак 985 мб . Вероватноћа падавина 73.39% Североисток, Слаб до умерен ветар, 3.7м/с.Крагујевац богатији за 6 девојчица и 3 дечака.Евро 122,7650, Долар 109,6606.

Данас почиње исплата пензија.

Чиле ( Посланик ДС) био код Томе, да прими вест да ће Радомир саставити власт .
Радомир ће највероватније са Славицом и Радишом, неколико Чилетових , а можда и Макса и још по неко утрчи у причу.У том случају Игор, Миња, Макса и НУ остају на својим положајима .Дуле Манила се вратио у Манилу, а није поднео оставку. Тако да ће нам градски парламент на верификацији 10 јуна имати 86, уместо 87 одборника. МУ ће предводити конструктивну опозицију и наставити са продајом пица ( бесплатна достава за одборнике), балона и турске гардеробе ( на почековину) .У том случају највероватније Немања Димитријевић постаје директор фк. Смешно, али истинито. Народ у приципу интерсују плате, цене комуналија, чист град и спорт.

У оквиру програма и мера активне политике запошљавања, који ће у Крагујевцу бити реализовани до краја године, биће ангажовано 45 незапослених са евиденције Националне службе.У организацији Београдске недеље дизајна и града Крагујевца у амфитеару Машинског факултета стручној јавности али и грађанима представљени су резултати анализе и могућа идејна решења будућег изгледа Великог парка у оквиру пројекта “Креативни Велики парк града Крагујевца“.

Тачно у подне – Свечани салон зграде Градске управе – конференција за новинаре на којој ће бити најављен шести фестивал уметничке фотографије “Фоторама“. На конференцији говоре: Борис Ковачевић, члан Градског већа за ванпривредне делатности, Ненад Ђорђевић, директор Народног музеја и Марко Стаматовић, оснивач Фоторама феста.Крагујевачки Народни музеј убудуће ће бити доступан особама које се крећу уз помоћ колица захваљујући пројекту организације Форум младих са инвалидитетом.

У Спортском центру „Парк“ у току су припреме за овогодишњу купалишну сезону, која ће по свој прилици, због временских услова, почети средином јуна. Ангажоване екипе радника овог предузећа уређују обалу на језеру у Шумарицама, док се на базенима ради на замени оштећених плочица.

  • Удружења „Видо“ и Стандуп.рс, организују регионални фестивал стендап комедије под називом „Балкан Уп вецерас,( Ненад Даниловић (Неша Бриџис), Александар Перишић, Никола Силић и водитељ програма Ненад Стефановски. ) од 20 сати, у Позоришту за децу Крагујевац. Уфур , 500 кинти.
  • Омладина ЈАЗАС-а Крагујевац и Народна банка Србије организоваће у четвртак, 26. маја, од 12 до 13 часова у Канцеларији за младе бесплатну обуку на тему финансијске писмености.Основни циљ едукације је финансијско описмењавање младих, као посебно осетљиве групе.
  • БИБЛИОНЕТ 2016 (десети стручно-научни скуп библиотекара Србије) Тема: Легати и библиотеке целине Народна библиотека „Вук Караџић“ 26-28. мај 2016.
  • Удружење КРАГУЈЕВАЧКИ КУЋНИ САВЕТ организује 27. маја на тргу Код крста у 17:00, Крагујеваћки Дан комшија.
  • Хуманитарни концерт за помоћ најугроженијим малишанима биће одржан у петак, 27. маја, од 20 часова у Првој крагујевачкој гимназији.

Залажући се да читава Србија буде територија без генетички модификованих организама, Друштво пчелара Крагујевца организоваће јавни скуп у покрету „Србија без ГМО“ у Великом парку у суботу 28. маја од 12 часова, а поводом међународне акције „Марш против Монсанта“.

  • Претпремијера филма „Warcraft: Почетак“ заказана је за 28. мај у Cineplexx Крагујевац Плаза,. На редовном репертоару наћи ће се од 2. јуна 2016.
  • Сергеј Ћетковић 28. Маја , хала “ Језеро „
  • ДИВНА ЉУБОЈЕВИЋ и њен хор „Мелоди“ одржаће цонцерт 29. маја у Књажевско-српском театру у Крагујевцу, чиме почиње турнеју „Свима и за све“ која ће до краја године обухватити све веће градове Србије.
  • СТРЕЛЦИ ИЗ МАГЛЕ – Никола Теофиловић Учествују: Татјана Јанковић и аутор -Галерија Библиотеке, Др Зорана Ђинђића 10 Уторак 31. мај у 19:007
  • Сајам књига Крагујевац 2016 биће одржан од 3 до 5 јуна на Шумадија сајму, чиме се обележава Година Универзитета и књиге.

У славу Бате Живојиновића ( биће сахрањен у четвртак.) власти Пекинга приредиле славолук сачињен од дуге какав се ретко виђа.
Данас без струје:
од 09.00.до 14.00 Драге Тодоровић, Славољуба Милекића, Радосава Мандић, Милице Миљојковиц-Стари ПКБ и потрошачима у насељу Попова шума.
од 09.00 до 12.00 Чегарска, Милића Радовановић, Вележанска, Капетана Мише, Зорана Радмиловић и насеље Ботуње код дома.
од 09.00до 14.00 Андре Маринковић, Сретењског устава, Ђаковичке и део Корушке и Смедеревске.
од 09.00 до 14.00 Голочело, део Ђурисела и Рамаћа-паштрма.
од 10.00 до 13.30 Јована Петровић Ковача, део Копаоничке и Даничићеве, Пролетерских Бригада,Таковска, Обилићева, Скопљанска и Мике Антић у насељу Ердоглија.

Добар дан !

Извор :Зоран Јовановић

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.