Вести КГ – Дом здравља добио сертификат о акредитацији

Дом здравља добио сертификат, време сунчано и веома топло....

Сертификат о акредитацији Дома здравља Крагујевац, стигао је ових дана на адресу ове установе. Прва акредитација је обављена 2011. године на период од четири године. Након 2014. године ушло се у процес реакредитације који је завршен ових дана. Тим поводом, менаџмент Дома здравља организовао је конференцију за новинаре.

– Задовољство ми је да кажем да смо једна од ретких здравствених установа на нивоу Србије која је добила акредитацију на 7 година. Дакле, наш акредитациони период је до августа 2022. године. Оно што сматрам битним је и да смо на основу оцена које смо добили постигли 84,96% четворки и петица, а граница за пролазност је 71%. Овај сертификат доживљавам као успех за нашу установу, али са друге стране и као једну велику обавезу. Будући задатак ће бити да сваки запослени у Дому здравља мора да зна да смо ми установа која је заслужила ову акредитацију и својим понашањем мораће то и да докаже у свакодневној пракси – квалитетом рада и односом према пацијентима –  каже др Зорад Тодоровић, директор Дома здравља.

Негативно је оцењено то што у пракси није заживело  увођење електронског картона, на чему ће се радити у наредном периоду. У току трајања процеса акредитације у Дому здравља било је ангажовано 12 тимова којима је координирала др Бисенија Радивојевић.

Иначе, Дом здравља Крагујевац је установа са 655 запослених, од којих је 195 лекара, 117 немедицинских радника. У овој установи ка којој гравитира 156 000 здравствених осигураника обави се годишње између 3,5 и 4 милиона здравствених услуга.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је четири бебе – четири дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује сунчано и веома топло време.

Минимална дневна температура 23°Ц, максимална дневна температура од 36°Ц.

Дуваће северни и севорозападни ветар брзином од 1 м/с.

Влажност ваздуха 31%, док ће УВ индекс бити 9.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.