Дом омладине прославио 70 година рада

У друштву сјајних извођача наш Дом омладине је у петак 27.9. у својим просторијама прославио свој 70. рођендан.

У друштву сјајних извођача наш Дом омладине је у петак 27.9. у својим просторијама прославио свој 70. рођендан. Лепе и сјајне тренутке употпунили су разни бендови попут: КБО-а, Освајача, Пропаганде 117, Исток иза, ЧБС-а, Попечитеља, Епилога, Ником Ништа, Стоне Слиппер-а и других…

Оно што је одушевило све Крагујевчане и у чему су готово сви једнако сагласни, је да је наш Дом омладине ( наша друга кућа) поново „живнуо“ као некад. Огроман број људи који је стајао испред Дома, ћућорио је како и даље одише неким посебним мирисом, као пре много деценија. Да ли је Крагујевац заборавио своје култно место? Наравно да није. Он је ту да нас подсети да није имун на сјајне ствари и да је увек добар домаћин.

О његовом историјату бисмо могли писати данима. По Слаји Урошевићу се данас зове Мала сцена Дома омладине и својеврсна школа за клинце. Надамо се да ће се нешто назвати и по Мирку Ђоковићу, првом управнику Дома омладине и великом визионару. Човеку који је сваком „генијалцу“ давао шансу да се докаже. Човеку који је једини имао храбрости да отвори врата Дома омладине: Точку, Кепи, Лази, Борису и Зорану.

Уверени смо да најрокерскији град никада неће заборавити ове дивне људе. Академски сликари, писци, вајари, музичари, само су неки од великана који су својим знањем и уметношћу оставили печат у Дому омладине.

Не мењај се, живи, остани на свом путу….Моле те твоји Крагујевчани.

За крај, што рече Јован Кале Глигоријевић: „Срећан ти рођендан Доме омладине, једини седамдесетогодишњаку који ћеш вечно остати млад и луд!“

Уживајте у делићу атмосфере.

Аутор: Александар Ђорђевић

 

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.