Аутобуска станица опет запуштена и руинирана

Након изласка бившег закупца, компаније "Бамирон", аутобуска станица у Крагујевцу тренутно је запуштена и руинирана

Након изласка бившег закупца, компаније „Бамирон“, аутобуска станица у Крагујевцу тренутно је запуштена и руинирана. Бивши закупац је, како тврди, са перона и из станичне зграде, однео само оно што је и изградио. С друге стране, нови закупац, фирма „Јањушевић“, још није преузео станицу. Како је Каналу 9 речено у том предузећу, чека се на одлуку стечајног управника.
Аутобуска станица у Крагујевцу, у вакууму измедју насилног одласка старог и увођења новог закупца, делује сабласно. Након скандала са погрдним натписом који је брзо уклоњен, на станици сада нема шта да се види. Буквално. Бивши закупац, Бамирон, однео је све што је, како тврде у том предузећу, изградио током управљања станицом. Нема рампе, а из станичне зграде однето је све што је могло да се демонтира. Драшко Ђуричковић из „Бамирона“ наводи да, после свега, није желео да оставља новом закупцу ништа од онога у шта је, како тврди, уложено више од 7,6 милиона динара.

У предузећу „Јањушевић“, које је закуп добило на тендеру, кажу да још не знају када ће станица у Крагујевцу почети да ради. Како је за Канал 9 рекао директор те фирме Винко Јањушевић одлуку о датуму преузимања станице мора да донесе стечајни управник. Он додаје је та фирма спремна да у веома кратком року станицу стави у функцију. У „Бамирону“ пак тврде да ће грађани још дуго бити без адекватне услуге, јер је цене закупа од 5 милиона динара нереално висока и превазилази приходе који су се, кажу, кретали од 3,5 милиона.

Ваља напоменути и да је, након раскида уговора са „Бамироном“, без посла остало 38 радника ангажованих на различитим пословима на аутобуској станици. У „Бамирону“ истичу да се нису помирили са губитком права да управљају станицу и тврде да су већ поднете тужбе вишим судским инстанцама. Тренутно, аутобуси долазе и одлазе са перона, али путници на располагању немају апсолутно никакве друге услуге.

извор и фото: канал 9

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.