Град даје инвеститорима земљиште без накнаде

Данас је Свети Кирил Јерусалимски (ПОСТ ). Четвртак 91. дан .2016, још 275 дана до краја године.Температура данас

Данас је Свети Кирил Јерусалимски (ПОСТ ). Четвртак 91. дан .2016, још 275 дана до краја године.Температура данас од 9 до 25 степени., 999 мб , Вероватноћа падавина 10% Север-Североисток, Слаб ветар, 1.7м/с .Евро 122,9245, Долар 108,4660

Да би повећала конкурентност, унапредила привредни амбијент и поспешила отварање нових радних места, локална самоуправа ће инвеститорима који се одлуче да запосле раднике давати земљиште у закуп без накнаде, речено је на седници Привредног савета града Крагујевца.Још на чекању извоз 500 L у Русију.

Због извођења радова у улици Цара Душана, до 9. априла, аутобуси јавног градског превоза са ознакама 3, 13, 26 и 601, биће усмерени са стајалишта “Пролеће кафана“, улицом др Јована Ристића, преко надвожњака и даље регистрованом трасом, а у повратку се возила упућују из улице др Јован Ристића у улицу Париске Комуне, ул. др Зорана Ђинђића, Лепенички булевар и даље регистованом трасом.

Крагујевачки Факултет медицинских наука организоваће 1. и 2. априла међународни ReFEEHS симпозијум „Актуелна пракса и изазови у образовању здравствених радника”. За катедром овог научног скупа наћи ће се угледни предавачи из Србије, Португала, Републике Ирске, Мађарске и Бугарске.

Обрад Турковић помоћник градоначелника за информисање и унапређење положаја младих организује пријем за Јелену Милановић председника Кровне организације младих Србије. КОМС је основана 12.03. 2011. године, а улога овог савеза који окупља 90 организација младих и за младе са територије читаве Србије су препознавање потреба и заступање интереса младих, промоција, подстицај и подршка омладинском организовању, учешће у институционалним процесима доношења одлука које су од значаја за младе, такође и анализа јавне политике (закона, стратегија, буџета…), сарађује са сродним иностраним организацијама и заступа младе људе у Србији на пољу међународне сарадње. Кровна организација младих Србије је од 2012. године и део Европског омладинског форума.Јеврејску културу, стару више од пет хиљада година, чини обиље различитих обичаја, језика и писама. Учење је један од начина за упознавање са другим заједницама. Како јудаизам говори о учењу, знању и разумевању, истраживали су у Крагујевцу полазници Каравана Хеврута, ученици и професори средњих школа-

Поводом Дана студената, председника Компаније “МК Група” Миодраг Костић одржаће предавање у понедељак, 4. априла, од 15 часова на крагујевачком Економском факултету

Верко се изљубио са политичким противником у Пиварском парку. НВ није био у обиласку.Нормално, кандидати за одборнике СПО и даље уредно и бесплатно паркирају своја возила на зеленој површини Народног музеја. Чуди ме да им МУ није обезбедио картице за бесплатно паркирање као што је својима у Радио Стари град.

Данас у Хагу, пресуда Војиславу Шешељу .

 • Концерт ЛУЗ вечерас од 22:00 КОНТАКТ Галерија СКЦ .
 • Јавни час школе рок музике “ОКТАВА” вечерас од.22:00 Клуб-галерија Дома омладине.
 • Хит комедија „Хотлајн“ стиже у салу ПМФ-а на Дан шале, 1. април, у 20 сати. У овом комаду, поред редитеља Игора Дамњановића и Немање Јаничића који је био задужен за текст, глуми и Мирка Васиљевић.
 • ДО ГОЛЕ КОЖЕ петак, 20:00 Књажевско српки театар.
 • Јубиларни 20. Позоришни сусрети ученика гимназија Србије одржаче се од 1. до 10. априла, у Крагујевцу, у организацији
 • Ђачког парламента Прве крагујевачке гимназије и Ученичке организације „Сопче“.У оквиру овог десетодневног пројекта, представиће се 27 трупа из градова широм Србије. Представе ће се 1, 2. и 10. априла играти у Позоришту за децу, а осталим данима у Театру.
 • Ревија најбољих филмова из 2015. године од 1 до 30 априла у Синеплекс Крагујвац Плаза. „Бићемо прваци света“, комедија „Горчило, јеси ли то дошао да ме видиш?“, љубавна драма „Смрдљива бајка“ , „Хиљадарка“„Стар Wарс: Буђење силе“„Спектра“, „Марсовац“ , „Пут до славе“, „Џој“, „Опклада века“ ,„Повратник“„Алвин и веверице: Велика авантура”, „Мали Принц”, „Хотел Трансилванија” и „Снупи и Чарли Браун: Филм о клињама”.
 • Други Салон вина у Крагујевцу биће одржан 2. априла, од 12 до 20 часова, у Конгресном центру хотела „Крагујевац“, у организацији Винског витешког реда Шумадије.
 • БАЈКА О МРТВОЈ ЦАРЕВОЈ КЋЕРИ – субота , 20:00, Књажевско српски театар.
  Удружења „Видо“ и „Стандуп.рс“ из Београда, организују 6. априла ново вече стендап комедије у Крагујевцу, на вечерњој сцени Позоришта за децу, где ће наступити Крагујевчанин Милош Радојковић, Ана Златановић из Обреновца и Београђанин Никола Радојловић, а водитељ вечери је Милош Новаковић.
 • ДРЖАВНИ ПОСАО- 8 април , 20:00, Сцена 303.
 • Култна представа „Чикашке перверзије“ поново ће бити одиграна у крагујевачком Позоришту за децу, 17. априла, од 20 сати.
 • Карте за наступ светски познатог мотивационог говорника Ника Вујичића, који ће се одржати 18. априла, од 20 сати, у хали „Језеро“, пуштене су у продају, по цени од 250 динара.

КМФ Јастребац – КМФ ЕКОНОМАЦ 0:8 Футсал КУП Србије
Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Мастерса у Мајамију, пошто је сигурном игром лако и у два сета сломио отпор Чеха Томаша Бердиха – 6:3, 6:3. Против Гофана за ново финале.

Данас без струје:
од 10.00 до 11.00 Милице Миљојковић и део Драгослава Срејовића.
од 09.00 до 14.30 Приштинска од бр. 1 – 38 и у насељу Велике Пчелице – Дубрава и Маслошево.
од 08.00 до 14.00 Баљковац и Белошевац – Бугар мала и око Металсервиса.
У Виноградима нема воде до 10:00

Добар дан !

Извор:

Зоран Јовановић

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.