СКЦ – програм за период 17.02.- 22.02.2015.

СКЦ - програм за период 17.02.- 22.02.2015.

Петак, 20. фебруар – Кутија шибица у 19:00
Циклус ПОЛИТИЧКИ ФИЛМ – пројекција са дискусијом

Рендитион, САД, 2007, 122 мин
режија: Gavin Hood
играју: Reese Witherspoon, Jake Gyllenhaal, Peter Sarsgaard

језик: енглески
титл: српски
представља: Тадеј Курепа
Након 11. септембра 2001. ЦИА и друге безбедносне службе САД-а организовале су отмице, транспорт и брутална мучења више хиљада људи које су сумљичили за тероризам.
На први поглед, Рендитион је филм о сукобу између радикалног ислама и САД, но ово је заправо прича о начину на који систем функционише. Сви само раде свој део посла. Некима то иде лакше, а некима теже, али се сви труде да одраде свој део што боље. И свима је жао, али не могу много да вам помогну. У међувремену животи огромног броја људи бивају самлевени у безличној безбедносно-бирократској машинерији. И, ником ништа.

Улаз је бесплатан!

Петак, 20. фебруар – Контакт Галерија у 22:00
Концерт Ensh i Soldout

Поклоници маштовитог електро звука биће у прилици да се препусте специфичном аудио-визуелном перформансу који нам припремају белгијски Soldout и Ensh – певач и продуцент који кроз комбинацију семплова, синтисајзера и вокалних лупова изражава сопствени стил електро, индие-попа.
One-man-show atrakcija, Ensh иза које је продуцент Миленко Вујошевић, започиње амбициозну балканску турнеју заједно са белгијским електро дуом Soldout.
Турнеја ће обухватити 11 балканских градова, укључујући: Београд, Осијек, Темишвар, Зајечар, Нови Сад, Крагујевац, Скопље, Суботицу, Загреб, Бања Луку и Сарајево.
Ensh је до сада певао на енглеском, а недавно објављеним синглом „Ћути“ започео је сасвим нову етапу стваралаштва. Препустио се изазовима матерњег језика и објавио је први у низу синглова којим претендује да шармира Балкан. Кроз поигравање са језичким поштапалицама и изразима карактеристичним за наше поднебље, Ensh је створио заразну мелодију која, осим са речима, кокетира са различитим електро и поп стиловима.
Soldout је електронски дуо основан у Бриселу који комбинује поп са меланхолијом и бруталношћу. Већ годинама уназад Шарлот и Дејвид истражују могућности електронске музике. Њихов звук се дефинише као микс попа, њу вејва, заразних мелодија и рокерских рифова. Они ће Београд посетити у оквиру промотивне турнеје којом публици у овом делу Европе представљају soundtrack „Puppylove“ i album „More“.
Цена карте 150 рсд

Субота, 21. фебруар – СКЦ у 22:00
Концерт – Васил Хаџиманов/Душан Јевтовић/Пеђа Милутиновић

Без обзира на позамашне биографије ових музичара и њихово искуство у импровизованој музици, публика ће имати прилику да по први пут чује њихове ауторске песме у занимљивој формацији и аранжманима, као и покушај да се представе на другачији начин у Србији. Сарадња три музичара је само почетак онога што следи у скоријој будућности а односи се на снимање и издавање новог материјала.
До сарадње Васила и Душана долази након вишемесечних разговора о пројектима, музици и свему ономе својственом за живот музичара у свету данас. Душан Јевтовић је у последњих пар година направио прави бум на светској јазз/прогрок сцени, нарочито својим последњим издањем Am I Walking Wrong, издатим за New York издавача Moonjune records. Албум критички прихваћен у читавом свету са преко стотину одличних рецензија у свим релевантним часописима, блоговима, и web странама задуженим за јазз и прогресивну музику. Ваисил Хаџиманов је познат по раду у свом бенду ВХБ последњих скоро две деценије, раду на филмској, позоришној музици. Музичар светске класе способан да се прилагоди свакој ситуацији и жанру и остави свој препознатљив печат. Публика у региону, последњих месеци је имала прилике да га чује са својим бендом и гостом, познатим њујоршким саксофонистом Дејвид Бинијем. Са тих наступа припрема се ново издање ВХ банда. Овај пут наступиће уз помоћ Пеђе Милутиновића на бубњевима. Пеђа је последњих година најактвнији музичар на џез сцени у нашој земљи, познат публици по енергији и искуству на ком му могу позавидети много старије колеге. Стални је члан ВХ бенда, као И Qzama Quartet-a..

Без обзира на позамашне биографије ових музичара и њиховог искуства у импровизованој музици, публика ће имати прилику да по први пут чује њихове ауторске песме у занимљивој формацији и аранжманима, као и покушај да се представе на другачији нацин у Србији.
Ова сарадња је само почетак онога што следи у скоријој будућности а односи се на снимање и издавање материјала у иностранству.

Цена карте 300рсд
Траје: Изложба Pink Panthers – Владимир Секулић – Галерија СКЦа
Изложба – Фотографије уметника из колекције Центра за фотографију – Контакт Галерија

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.