Вести КГ – дотације за пројекте и програме од јавног интереса за град

Дотације за пројекте и програме од јавног интереса за град, време облачно и кишовито, роде вредне...

Едис Дургутовић помоћник градоначелника за унапређење људских и мањинских права и сарадњу са удружењима изјавио је за сајт града да ће почетком фебруара бити упућен јавни позив удружењима за учешће на конкурсу за избор и процену програма односно пројеката који су од јавног интереса за град Крагујевац.

Начин, поступак и критеријуми за остваривање права на доделу средстава из градског буџета по том основу дефинисани су Правилником о финансирању и суфинансирању програма / пројеката удружења, који је јуче усвојен на седници Градског већа. Тиме су се стекли услови, за следећи корак, а то је јавни позив за достављање предлога односно програма. Дотације из градског буџета, поред осталог, намењене су заштити и унапређењу људских и мањинских права, промоцији града Крагујевца, родној равноправности и афирмацији права жена, већој укључености маргинализованих група у локалну заједницу, превенцији свих облика насиља и дискриминације, као и афирмацији грађанског активизма.

У оквиру припрема за расписивање јавног позива, Дургутовић је позвао све невладине организације да конкуришу са својим програмима и пројектима из свих области, а нарочито оних које су дефинисане Локалним акционим планом за унапређење положаја Рома за период од 2015 – 2018. године. Ово је први пут, истакао је Дургутовић, да се и у тој области расписује конкурс за доделу средстава невладиним организацијама како би се унапредио положај Рома у свим облицима друштвеног живота. У Крагујевцу делује осам РНВО у својству правног лица које кроз партнерство са невладиним организацијама могу суфинансирањем програма и пројеката да унапреде положај чланова ромске заједнице у Крагујевцу, у складу са дефинисаним приоритетима, циљевима и активностима у Локалном акционом плану. На тај начин, истакао је Дургутовић, град Крагујевац показује решеност да ЛАП реализује кроз програме и пројекте пре свега у партнерству са НВО.

Иначе, одлуком о буџету 75 посто средстава опредељених за намене дефинисане Правилником додељују се на основу јавног конкурса, а 25 процената на основу сталног конкурса.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је десет беба – пет девојчица и пет дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује облачно и кишовито време.

Минимална дневна температура -1°Ц, максимална дневна температура од 5°Ц.

Дуваће западни и југозападни ветар брзином од 3 м/с.

Влажност ваздуха 94%, док ће УВ индекс бити 0.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.