Вести КГ – најбољи српски стрелци нишане Рио из Крагујевца

Најбољи српски стрелци нишане Рио из Крагујевца, време облачно са снегом, роде вредне...

Крагујевац је у олимпијском руху: на другим зимским припремама окупили су се пре три дана стрелци – олимпијци на модерном, затвореном, МК стрелишту остаће до 24. јануара.

На припремама је петоро такмичара и такмичарки пушком Андреа Арсовић (Партизан), Ивана Анђушић Максимовић („Академија Максимовић“), Миленко Себић (Црвена звезда), Милутин Стефановић и Стеван Плетикосић („Чика Мата“) и један стрелац пиштољем Димитрије Гргић из академци . У стручном штабу су Драган Доневић тренер репрезентације и лични тренери Горан Максимовић и Алина Себић.

– Атмосфера на припремама је одлична, радна и напорна, тренинзи су два пута дневно – каже Драган Доневић у рапорту са припрема. – За овај део сезоне важно је да тренирамо и малокалибарским оружјем на једином затвореном стрелишту у Србији што је изузетна погодност. Овај рад даће резултате на Светским куповима који почињу у марту. Стрелиште је опремљено електронским метама које је позајмио Стрељачки савез Србије. Имамо 8 места, па су тренинзи у оваквој, мањој, групи бољи, сви могу несметано и на миру да спроводе план. Велико хвала љубазним домаћинима из крагујевачког клуба „Чика Мата“ на гостопримству и одличним условима. Такође, дугујемо захвалност Министарству омладине и спорта Србије и Олимпијском комитету Србије на финансијској подршци, јер без њихове помоћи не би могли да спроводимо овакве припреме у континуитету. Много нам помаже и наша друга кућа, Стрељачки савез Србије.

Прве приреме олимпијци су имали такође у Крагујевцу средином месеца пре турнира у Рушама у Словенији на коме су српски стрелци освојили чак 19 медаља! Стрелце сада очекује најјачи турнир у сезони у Минхену од 27. до 30. јануара, после кога ће Срећко Пејовић, спортски директор СС Србије, одредити селекције за Шампионат Европе ваздушним оружјем у Ђеру од 22. до 28. фебруара.

Извор: ритамграда.рс

И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је шест беба – три девојчице и три дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује облачно време са снегом.

Минимална дневна температура -9°Ц, максимална дневна температура од -1°Ц.

Дуваће западни ветар брзином од 2 м/с.

Влажност ваздуха 88%, док ће УВ индекс бити 0.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.