Вести КГ – нови садржај за младе у Великом парку

Нови садржаји у Великом парку, време променљиво облачно....

У Великом парку, у току су завршни радови на постављању отворене сцене за децу и младе и реновирању картинг стазе, којима ће бити заокружен један простор у граду који ће понудити разноврсне садржаје за младе са циљем да квалитетније проведу своје слободно време. Оба пројекта финансијски је подржало Министарство омладине и спорта, а Крагујевац је један од градова који је ове године добио највише средстава од овог министарства за оживљавање активизма младих.

– Читав овај простор биће намењен младима. Суштина је да ће млади Крагујевчани који се баве музиком, позориштем или неком другом сценском уметношћу, имати приоритет наступања на овој сцени, потпуно бесплатно. Са друге стране, приводимо крају реконструкцију картинг стазе. Данас је постављено преко 70 саобраћајних знакова, а потом ће доћи и други садржаји као што је учионице на отвореном за наставу у природи, столови за стони тенис, клупе, али и све оно што симулира реалан саобраћај. Имамо намеру да сваког викенда, у сарадњи са Политехничком школом, организујемо бесплатне обуке за децу из области безбедности у саобраћају и области заштите животне средине – каже Обрад Турковић, помоћник градоначелника за информисање и унапређење положаја младих.

Пројекат отворене сцене вредан 1,4 милиона динара финансирало је Министарство омладине и спорта са 1,2 милиона динара, док је град учествовао са 200 000 динара, обезбедио простор и урбанистичке дозволе.

Пројекат реконструкције картинг стазе вредан око 3 милиона динара финансијски су подржала три министарства, Министарство омладине и спорта, Министарство пољопривреде и заштите животне средине и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Носилац овог пројекта под називом «Волонтери за лепши Крагујевац» је удружење младих «Интерактив», а осим реконструкције картинг стазе планирано је и опремање кошаркашког игралишта са трибинама у Великом парку.

Званично отварање реновиране картинг стазе и отворене сцене планирано је за 24. октобар, у присуству министра омладине и спорта, Вање Удовичића.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је пет беба – три девојчице и два дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује променљиво облачно време.

Минимална дневна температура 10°Ц, максимална дневна температура од 20°Ц.

Дуваће јужни ветар брзином од 1,5 м/с.

Влажност ваздуха 73%, док ће УВ индекс бити 2.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.