Вести КГ – ОК Раднички пред гашењем?

Двоструки шампион пред гашењем, претежно сунчано и топло...

Најава искључења за дан: 15.06.2015.

  • Због сече растиња у времену 09:00-14:00 сати доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у делу насеља Каменица.
  • Због реконструкције и затезања мреже у времену 09:00-14:00 сати доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у делу насеља Ресник – Шумице иу насељу Мале Пчелице – порта, излаз ка дому и излаз према Солунском улици.
  • Због замене мерног уређаја у времену 09:00-14:00 сати доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у Светогорској улици број 1.

Уколико временски услови не дозволе обављање наведених радова, ЕД Електрошумадија Крагујевцу ће бити накнадно обавестити потрошаче.Одбојкашки клуб Раднички, који је пре пар година суверено владао српском клупском одбојком, налази се малтене пред гашењем. Последње четири године клуб једва егзистира, а ове године ситуација је никад тежа.

Ових дана би требала да се одржи Скупштина клуба, на којој ће бити разматрана оставка председника Дејана Матића и даља будућност клуба.

Одлуком Градског већа Крагујевца из градског буџета у овој години је за ОК Раднички издвојено 6,8 милиона динара, што је, према Матићевим речима, премало да се покрију трошкови, поготово када се имају у виду дуговања.

„Нова управа Радничког, на челу са мном, преузлеа је клуб у децембру. Успели смо да изборимо опстанак у највишем рангу, а новац који смо добијали од Града користили смо за трошкове одигравања утакмица (превоз, храна), не и за плате играча.“ – истиче председник клуба у оставци.

Играчки кадар Радничког се осуо. У односу на претходну сезону, клуб су напустили капитен Милан Илић, Иван Перовић, Раде Дачовић, а на арбитражу чека Петар Премовић. Према свим поменутим играчима клуб има одређена дуговања.

Тако је клуб који ове године слави 70 година свог постојања, који у својој ризници има две освојене титуле првака Србије и трофеј у Купу Србије, дошао у ситуацију да се због неизмирених дуговања полако гаси.

„Задње четири године се одбојка у Крагујевцу полако гаси. Ово сад је само завршни чин. Клубу је за последње четири године уплаћено само 50% од обећаних средстава, па отуда и дуговања према играчима.“ – рекао је на крају Дејан Матић.

Остаје да се види шта и како после поменуте Скупштине клуба, коју ће ускоро сазвати њен председник Мирослав Стојановић Џига. Ако се нешто битно не промени, мушки клуб ће доживети судбину женског клуба или ће у наредну сезону ући са пионирским саставом.

Извор: kgsport.info

И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је три бебе – три девојчице.Данас нас у Крагујевцу очекује претежно сунчано и топло време.

Температура од 30°Ц.

Дуваће слаб северни ветар од 2 м/с.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.